banner94

banner77

banner69

banner88

Restorasyonda Mimtu Mimarlık farkı

Mimar Tuğçe Goral, gerçekleştirdiği önemli projelerle dikkat çekiyor.

GÜNDEM 13.07.2014, 19:54 13.07.2014, 19:54
Restorasyonda Mimtu Mimarlık farkı
banner66

Haber: N. Nuri Yavuz



Mimtu Mimarlık Ofisi sahibi mimar Tuğçe Goral, genç yaşına rağmen 2013-2014 yılları içinde gerçekleştirdiği önemli projelerle dikkat çekiyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden 2011 yılında mezun olan 1988 Bursa doğumlu Tuğçe Goral, Bursa'da 2013 yılında açtığı Mimar Tuğçe Goral isminin kısaltmasından oluşan Mimtu Mimarlık ofisiyle Bilecik Pazaryeri ilçesinde restorasyon; Bursa'da ise villa, apartman iş merkezi ve butik otel projelerine imza atıyor.

Bilecik Pazaryeri’nde fabrika ve Erdek Ocaklar’da apartman projeleri yapan Tuğçe Goral, “Mimtu Mimarlık olarak yeni yapıları tasarlamanın dışında eski tescilli yapılarımızın korunmasının gelecek nesillere, Osmanlı ve cumhuriyet dönemi yapı kültürünün aktarılmasında önemli olduğuna inanıyoruz. Bunun için restorasyon konusuna ağırlık veriyoruz. Restorasyonda mekân bütünlüğünün zedelenmemesi,  onarımın özgün dokuya en az müdahale ile gerçekleştirilmesi, yapım tekniklerinin eskisine benzer ve uyumlu olmasına dikkat edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bilecik’in Pazaryeri Belediyesi ile 2013 yılında anlaşarak tescilli iki yapı için 6 kişilik ekibiyle başarılı bir restorasyon projesi hazırlayan Mimar Tuğçe Goral, “Evlerin rölöve, restütisyon, restorasyon, malzeme analiz paftası, fotoğraf albümü ve raporlardan oluşan dosyalarını Eskişehir Koruma Kurulu’ndan başarıyla geçirdik. Bu yıl yine Pazaryeri Belediyesi ile tescilli on evin projelerinin yapılıp kuruldan geçirilmesi için anlaştık” dedi.

İnşaat sektöründe maliyetin ön planda tutulduğunu ve genellikle projelerin müşteri tercihi odaklı geliştiğini vurgulayan mimar Goral, “Bursa’nın hem Türkiye’de hem de dünyada örnek olabilecek projelere ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip olduğunu; bu noktada ise kentsel dönüşüm, şehrin kavuşacağı yeni görünüm açısından iyi bir fırsat. Ben özellikle tarihi dokuya sahip yapıların korunması ve yeni yapılarda ise model olacak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
10°
kapalı
banner61
banner62
banner89