banner94

banner77

banner69

banner88

Ramazan’ın bereketi Osmangazi ile Balkanlar’a taştı

Ramazan ayında ilçenin 5 farklı noktasında her gün 2 bin 500 kişiye sıcak iftarlık dağıtan Bursa Osmangazi Belediyesi, mübarek ayın bereketini ve manevi havasını Balkanlar’a taşıdı.

GÜNDEM 28.04.2022, 19:08
banner66

Ecdad yadigarı topraklarda 14 farklı yerde iftar sofrası kuran Osmangazi Belediyesi, bu bölgede yaşayan soydaşlara Ramazan ayının manevi iklimini doyasıya yaşattı.

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, pandemi nedeniyle toplu iftarların yapılamadığı iki yılın ardından Osmangazi’de büyük bir coşku ile idrak ediliyor. Ramazan ayı boyunca toplam 75 bin kişilik iftarlık dağıtımının yanı sıra sosyal destek çalışmalarıyla da vatandaşların yanında olan Osmangazi Belediyesi, ata yadigarı topraklarda yaşayan soydaşları da unutmadı. Bulgaristan başta olmak üzere Balkanlar’daki Müslümanları aynı sofrada buluşturan Osmangazi Belediyesi, 14 farklı noktada toplam 10 bin kişilik iftar yemeği verdi. Bulgaristan’ın Şumnu kentinde düzenlenen iftar programına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, soydaşlarla birlikte oruç açtı.

Şumnu Tombul Camii önündeki iftar yemeğine Başkan Dündar’ın yanı sıra; Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel, Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Beyhan Mehmet, Şumnu Müftüsü Mesut Mehmet, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve milletvekilleri ile birlikte binlerce soydaş katıldı. Başkan Dündar, iftar öncesinde tek tek masaları gezerek Bursa halkının selamını soydaşlara iletti.

Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayına vedaya hazırlandığımız bu günlerde; ecdad yadigarı topraklarda siz değerli kardeşlerimizle birlikte olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

DÜNDAR: “GÖNÜL COĞRAFYAMIZLA MUHABBETİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

Osmangazi Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarla, her zaman tüm kardeşleri kucaklayan ve birleştiren taraf olduklarını vurgulayan Başkan Dündar, “Gönüllerin ilahi rahmetle dolduğu, herkesin hayırda yarıştığı, huzur ve kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz bu mübarek ay boyunca Ramazan’ın ruhuna yakışır şekilde yaşamaya çalıştık. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu Balkanlar’dan Kafkaslara ve şehrimiz Osmangazi’ye kadar her yerde yaşadık; yaşıyoruz. Sadece Bulgaristan’ın 14 farklı yerinde toplam 10 binden fazla soydaşımıza, iftar yemekleri verdik. Bugün de siz kıymetli kardeşlerimizle Kadir Gecesi’nin manevi ikliminde bu özel gecenin heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle buradan da ifade etmek isterim ki; bizler, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kardeşlerimiz ve tüm insanlık arasında selamı yaygınlaştıracak, muhabbetimizi güçlendireceğiz. Her zaman, ebedi ve ezeli kardeşliğimizin üzerine titremeye devam edeceğiz. Bu prensiplerimize sahip çıktığımız sürece, büyük Türkiye olarak güçlenmeye, bir barış ve huzur abidesi olarak yücelmeye devam edeceğiz. Bu kutlu gecenin feyz-i ve bereketiyle yüce rabbim, bizleri nasiplenenlerden eylesin, ibadetlerimizi kabul etsin, bizleri sağlık ve huzurla bayrama da kavuştursun. Yeniden kavuşmak, yeniden buluşmak ümidiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı da anlamlı bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Karadayı, Osmangazi Belediyesi’nin Bulgaristan’da düzenlediği iftar etkinliklerinin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini, ayrıca Ramazan Bayramı sonrası öngörülen erken seçimler için Bulgaristan’daki Türk topluluklarına güç birliği sağladığını söyledi.

ŞUMNU’DA KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI

Şumnu’daki iftar yemeğinin ardından Osmangazi Belediyesi’nin Tombul Camii’nde düzenlediği Kadir Gecesi özel programı ile mübarek gece idrak edildi.

Bursa’dan giden hafız ve imam hatiplerin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve ilahiler ile Ramazan’ın maneviyatı doyasıya yaşandı. Enderun usulü kılınan teravih namazının ardından Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89