banner94

banner77

banner69

banner88

Özak GYO’dan dünyada bir ilk

Geri alım garantisiyle halka açılacak.

GÜNDEM 22.01.2012, 09:35 22.01.2012, 09:35
Özak GYO’dan dünyada bir ilk
banner66

 2012’nin ilk halka arzı olacak Özak GYO’da bir ilk uygulanacak. Halka arza katılan yatırımcılar, 3 ay içerisinde hisseleri isterse aldığı fiyattan iade edebilecekler.

TURİZM, tekstil, enerji, inşaat ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren Özak Global Holding bünyesinde yer alan Özak Gayrimenkul Yatırımı Ortaklığı (GYO), Şubat ayı içinde 2012’nin ilk halka arzını gerçekleştirecek. Halka arzda alışılmışın dışında bir yöntem uygulayan grup, yüzde 100 geri alım garantili hisse senedi satışı yapacak. Özak GYO’nun halka arzında, dünyada ilk kez halka arzdan satın alınan hisse senedini 3 ay elden çıkarmayan yatırımcılar, hisselerinin yüzde 100’ünü aldıkları fiyattan geri satabilecekler. Geri satma hakkını kullanmayan yatırımcılara ise bonus olarak yüzde 3 ücretsiz hisse verilecek. Şirketin yüzde 25’ini halka arz edeceklerini söyleyen Özak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, bazı GYO’ların halka açılma sürecinde yatırımcıyı zarara uğrattığını, bu sebepten böyle bir yola başvurduklarını söyledi.

Yatırımcı kazançlı çıkacak

Akbalık, halka arz süreci ile ilgili şu bilgileri verdi: “SPK’da süreç devam ediyor. Halka açılım süreci 3 ay olacak. Bu süre içinde hisse senetlerinden memnun olmayan, zarara uğradığını düşünen yatırımcıya, isterse aldığı fiyat üzerinden hisselerin tamamını geri vermek şartıyla parasını iade edeceğiz.” Ayrıca, bu süre içinde aldığı hisseden memnun kalan ya da iade etmeyen yatırımcılara da ellerindeki hissenin yüzde 3’ü kadar bedelsiz hisse vereceklerini açıklayan Akbalık “Biz burada yatırımcımızın kazançlı çıkmasını istiyoruz. Halka arzdan elde edeceğimiz geliri yeni yatırımlar da kullanacağız” dedi.

Türkiye bu yıl yüzde 7 büyür

2012 yılının, beklentilerin aksine Türkiye ekonomisi adına olumlu geçeceğini vurgulayan Akbalık, bu yıl içinde turizm ve gayrimenkul alanlarına ağırlık vereceklerini söyledi. İstanbul’da 2 yeni inşaat projesine başlayacaklarını kaydeden Akbalık “Bayrampaşa’da 33 bin metrekarelik bir alanda 200 milyon dolarlık bir yatırımla konut ve ticari alan projesini önümüzdeki hafta başlatacağız. Bununla birlikte Mahmutbey’de de 6.6 bin metrekarelik alana da bir inşaat yatırım planlıyoruz. Didim’de ise 2013 yılında başlayacak olan 160 bin metrekare alana kurulu bir otel yatırımımız olacak. Demre’de de 71 bin metrekarelik bir arazimiz var. Burayı da değerlendireceğiz” dedi. Grubun toplam çalışan sayısı 3.500, dolaylı çalışan sayısı ise 10 bin. Ayrıca Antalya’da Ela Quality Resort Otel’i grubun turizm alanındaki markası. Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği de yapan Ahmet Akbalık “Türkiye’nin yüzde 4 tahmin edilen büyüme rakamının yüzde 7’ye ulaşacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Arzın büyüklüğü 740 milyon lira 

ÖZAK GYO’nun halka arz portföyünü anlatan Özak GYO Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk, halka arz değerinin 740 milyon lira olduğunu söyledi. Çoşkuntürk, Antalya Belek’te bulunan Ela Quality Resort Otel, İstanbul İkitelli’de Portall 34 akıllı endüstriyel iş merkezi ve yine İstanbul Güneşli’de bulunan İşistanbul’un tamamlanmış projeler olduğunu belirtti. Özak GYO’nun halka arz sürecini yöneten Deniz Yatırım İcra Kurulu Başkanı Cafer Bakırhan ise Özak GYO’nun şimdiye kadar karşılaştıkları GYO’lardan çok daha farklı bir yapısı olduğunun altını çizdi. Bakırhan “Satışın yüzde 60’ı ortaklık satışı, yüzde 40’ı ise sermaye artırımı şeklinde olacak. Dünyada ilk kez uygulanacak yüzde 100’ünü geri satma ayrıcalığı ürüne ne kadar güvenildiğinin bir göstergesi. Yaklaşık 20-25 aracı kurum ve bankadan oluşan bir konsorsiyum oluşacak ve tamamı yurt içinde olmak üzere hisselerin yüzde 90’ı bireysel, yüzde 10’u da kurumsal alıcılara satılacak” diye konuştu. “Özak GYO, mevcut yapısı ve gelişme potansiyeli ile benzerlerinden çok daha farklı bir şirket. Turizme bakın, farklı ve başarılı bir işletme, inşaata bakın yine öyle” diye konuşan Bakırhan, devam eden SPK sürecinin sonunda yüzde 25’lik bir kısmın halka arz olacağını söyledi.

Kaynak : Star

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner89