banner94

banner77

banner69

banner88

Nurcan Özdemir Bursa'nın gururu

6 bin 200 aday arasından ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’ seçildi.

GÜNDEM 24.06.2012, 14:27 24.06.2012, 14:27
Nurcan Özdemir Bursa'nın gururu
banner66
Epsa Yalıtım Ambalaj Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, 6 bin 200 kadın arasından birinci olarak ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisiödülünü aldı.
 
Garanti Bankası’nın, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle, bu yıl 6.’sını düzenlediği ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda Nurcan Özdemir Türkiye’nin 1 numarası oldu.
 
‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’ ödülünü Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere’denalan Nurcan Özdemir, “İş hayatındaki kadınlar eşlerinin ve ailelerinin desteğini aldıklarında daha kolay ilerleyip, başarıya ulaşabilirler. Kadınların ülke kalkınmasında önemli sorumluluğu var. Ben bu başarıyı tüm çalışanlarımızla birlikte hak ettiğimizi düşünüyorum. Bu önemli proje insanlarımıza ve daha çok kadınlarımıza motivasyon oluyor. Türkiye’de Yılın Kadın Girişimcisi olmak omuzlarıma daha büyük yük demek. Bunun farkındayım.  Bu vesile ile düzenlenen organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.   Özdemir sözlerine “İnanıyorum ki bu ödülü hak edecek Türkiye’de pek çok kadın var. Ben bu birincilik ödülünü başta Bursalı girişimci kadınlar olmak üzere ülkemizdeki bütün girişimci kadınlar adına aldım” şeklinde devam etti.
 
‘POZİTİF AYRIMCILIĞA DEVAM ETMELİYİZ’
 
Ödül töreninde konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, ülkenin geleneksel yapısının da etkisiyle, iş hayatında erkek istihdamının daha yüksek olduğunu gördüklerini söyledi.
 
Karadere, ‘’2011 yılı TÜİK rakamları, Türkiye’de çalışma potansiyeline sahip 29 milyon kadından yalnızca 7 milyonunun çalışma imkanı bulabildiğini gösteriyor. Bu tablo da, henüz değerlendirilmeyen işgücü potansiyelimizin ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor. Biz, bu potansiyeli fırsata dönüştürmek amacıyla kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyor, girişimciliklerini destekliyoruz’’ diye konuştu.      
 
‘ERKEKLERE RAĞMENKAZANMAK GEREKEBİLİYOR’
 
KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktanda’’Türkiye’de kadın girişimci olmak demek, gerektiğinde aileye, bazen de eşe rağmen başarmak demek. Toplumsal yargıların ve normların dışına çıkmak, sistemi dönüştürmek demek. Bu yüzden yarışmadaki dönüştürücü güç çok önemli. Ülkemizin ekonomisini daha kadın dostu, daha dinamik ve daha adil yapacak güç, aslında sizlerden, girişimcinin gücünden geliyor’’ şeklinde konuştu.
Capital, Ekonomist ve PCnet dergilerinin Yayın Direktörü Rauf Ateş  ise, yarışmanın birkaç kişilik kadın girişimcinin katılımıyla başladığını anlatarak, ‘’Şimdi 6 binli rakamlara ulaştık. Ancak, rakamsal büyümenin yanında, bir başka önemli gelişmenin de altını çizmek gerekiyor. Artık giderek daha fazla, bir zamanlar ‘erkek işi’ gibi görünen alanlarda da kadınların şirket kurduğunu görüyoruz. Üstelik geçmişe oranla daha büyük cirolarla yarışmaya katılıyorlar’’ şeklinde konuştu.
 
Epsa Yalıtım Ambalaj Yapı Kimyasalları’nın sahibi Nurcan Özdemir’in birinci olduğu gecede Mardin taşına ün kazandıran Yasemin Kalya, ‘Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci’; genetik laboratuvar hizmetleri sunan işletmesiyle Gülay Özgön ise ‘Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci’ ödülüne layık görüldü.
‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’ seçilen Özdemir 20 bin lira, ‘Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci’ ödülüne layık görülen Kalya 15 bin lira, ‘Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci’ ödülüne layık görülen Özgön ise 15 bin lira para ödülünün de sahibi oldu.
 
Nurcan Özdemir 2011 yılında da Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) tarafından  ‘Yılın İş Kadını’ seçilmişti. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89