banner94

banner77

banner69

banner88

NOSAB ve BUSİAD’dan deprem farkındalığı eğitimi

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), Nilüfer Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD), NOSAB Akademi, Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BUSİAD) iş birliğiyle Türkiye’nin gerçeği olan deprem gündemine dair bir farkındalık çalışması yapıldı.

GÜNDEM 25.10.2023, 11:42 21.12.2023, 01:00
NOSAB ve BUSİAD’dan deprem farkındalığı eğitimi
banner66

‘Sanayide Depreme Hazırlık ve Erken Uyarı Sistemleri’ konusunun ele alındığı seminerde Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şerif Barış konuşmacı oldu. BEBKA, AFAD, NOSAB, NİLSİAD ve organize sanayi bölgelerinden yetkililer ile firma temsilcilerinin katıldığı seminerde Prof. Dr. Şerif Barış, Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olduğunu belirterek, bu gerçeğin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirtti.

Deprem ve diğer olası afetler esnasında mümkün olduğunca az can ve mal kaybının yaşanabilmesi için önceden ve afet sırasında alınması gereken önlemleri anlatan Prof. Dr. Şerif Barış, “6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremler bizlere bu afetin yıkıcı etkilerini bir kez daha gösterdi. Artık alınması gereken önlemler için elimizi daha çabuk tutmamız gerekiyor. Marmara Bölgesi’nde yaşanabilecek olası bir deprem ülkemiz için çok daha yıkıcı olabilecektir. Bursa ve Güney Marmara, Türkiye’nin sanayi üssü niteliğindeki bölgeler. Dolayısıyla üretim ve nüfus yoğunluğu bu bölgelerde yoğunlaşmış durumda. Burada yaşanacak bir afet can ve mal kayıplarının yanı sıra ülke ekonomisine telafisi çok zor olan kayıplar verecektir” dedi.

Olası afetlerin yıkımını azaltmak için konutlarda olduğu gibi sanayi bölgelerinde de alınacak önlemlerin hayati nitelikte olduğunun altını çizen Prof.Dr. Şerif Barış, “Bu bilinç ve sorumlulukla olası afetleri en az hasarla atlatmamız mümkün. Bilinç ve önlemler sonraki pişmanlıkları önleyecektir” ifadelerini kullanarak, katılımcılara Türkiye’nin farklı bölgelerinde kullanılan erken uyarı sistemleri hakkında bilgiler verdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
11°
açık
banner61
banner62
banner89