banner94

banner77

banner69

banner88

Nizamettin Kaya'ya güvenoyu

Tek listeyle gidilen seçimde Kaya yeniden başkanlığa seçildi.

GÜNDEM 26.02.2012, 22:37 26.02.2012, 22:37
Nizamettin Kaya'ya güvenoyu
banner66
Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin 14. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’ndaki seçimlerde 217 oy alan Nizamettin Kaya güven tazeleyerek yeniden başkan oldu.
1272 üyesi bulunan Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin tek listeyle gidilen seçimlerinde 241 üye oy kullandı.
Seçimler sonucu Mimarlar Odası 14. Dönem Yönetim Kurulu Nizamettin Kaya (217), Şirin Rodoplu Şimşek (181), Erol Pürcü (174), Erdem Yurdusever (169), Elif Şehitoğlu (166), Serkan Sapan (165), Özlem Köprülü Bağbancı'dan (163) oluştu.
Seçim sonuçlarını değerlendiren Başkan Kaya, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla Bursa ve Türkiye gündeminde ses getirdiklerini ve bundan sonraki günlerde de Bursa için önemli bir sürecin başladığını ifade etti.



Bursa’nın geleceğini planlayacağız
Yeni dönemde çok daha güçlü bir oda yönetimiyle Bursa’nın geleceğinin planlanması için etkin bir rol üstleneceklerini söyleyen Kaya şöyle konuştu:
“Uzun yıllardır yaşanmayan bir şey oldu bu dönem. Tek liste olarak girdiğimiz seçimlerde üyelerimizin güvenini aldık. Bunun büyük sorumlulukları var. Önümüzdeki süreçte hem mimarların sorunları, hem de kentle ilgili konularda önemli çalışmalar geçekleştireceğiz. Tüm bunları yaparken bütün üyelerimizle birlikte hareket edeceğiz. Önümüzdeki dönem özellikle kentsel dönüşüm konusu, Mimarlar Odası’nın gündeminde yer alan önemli bir konu olacaktır. Dönüşümün TOKİ eli ile yapılmasının handikapları var, Çünkü TOKİ bu konuda bilimsel, teknik ve mimarlık ile şehircilik ilkeleri konularında yeteri düzeyde hazırlıklı olmadığı izlenimini veriyor. Özellikle bugüne kadar Bursa’da yaptığı uygulamalar bizleri endişelendiriyor.”
 “Bundan sonraki süreçte aynı hataların yapılmaması için bilimsel, teknik ve sosyolojik çalışmalarla daha iyi projeler üretmek mümkün olacaktır” diyen Nizamettin Kaya, Mimarlar Odası’nın bu dönem içerisinde geçen döneme göre daha fazla bilgi paylaşarak, belediyeler ve diğer akademik odalarla yapacakları ortak çalışmalarla bu süreci daha sağlıklı yürütebileceklerini kaydetti.



Mimarlar Odası Bursa Şubesi seçimlerinde Denetleme Kurulu Üyeliklerine Onur Ataç, Nazlı Yılmaz, Leyla Olgaç, Ahmet Bayraktar ve Ernur Yılmaz; Soruşturma ve Uzlaştırma Kurulu Üyeliklerine de Nuray Adal, İsmail Kındır, Selahattin Erdi, Recep Pekanık ile Erdal Ataerkil getirildi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89