banner94

banner77

banner69

banner88

Mimarlık Haftası sona erdi

Dünya Mimarlık Günü ve Mimarlık Haftası Bursa'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 18.11.2013, 18:03 18.11.2013, 18:03
Mimarlık Haftası sona erdi
banner66

Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanmakta olan Dünya Mimarlık Günü ve bu sene 7 -13 Ekim tarihleri arasında kutlanan Mimarlık Haftası, Atatürk Anıtı’na çelen sunma ile başladı. 1 hafta boyunca Dünya Mimarlık Günü ve Mimarlık Haftası kapsamında; film gösterim, resim sergisi açılışı, Orol Ataman söyleşi ile Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrenci buluşması gerçekleştirildi.

Mimarlık Haftası’nın başlangıç programı kapsamında Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri, Heykel Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasıyla açılışı yapılan Mimarlık Haftası’nda daha sonra Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya tarafından yapılan basın açıklamasında “Mimarlık Bir Kültürdür” vurgusu yapıldı.

DOĞANBEY’DE YAŞANANLARI BİR DAHA YAŞAMAYALIM

Mimarlığın, 1948’de yayımlanan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Avrupa Birliği Kentsel Şartı çerçevesinde ele alındığını hatırlatan Mimar Nizamettin Kaya, “Mimarlık; barışın, demokrasinin ve insan haklarının mekân üzerinden örgütlenmesine aracılık etmekte, sağlıklı bir çevrenin ve dolayısıyla barış ortamının teminatı olmaktadır” diye konuştu.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, çelenk sunumunun ardından törene katılan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kaya, bir gazeteciden gelen “Yıldırım’daki kentsel dönüşüm projesindeki yüksek katlı binaların yapılması gündemde. Bu konuda ne düşüyorsunuz?” sorusuna,  “Kentsel dönüşüm bir bütün olarak ele alınmalı. Yüksek katlı binalar yapılabilir ancak o bölgede yapılması zor. Doğanbey’ de yaşanan olumsuzluğun bir kez daha yaşanmaması için şehir merkezinde yüksek katlı yapılaşmaya karşıyız” diyerek yanıt verdi.

GENÇLER “MİMAR SİNAN” OLMAK İSTİYOR

Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında odaya ziyarette bulunan Özel Bursa Kültür Okulları ile Şahinkaya Koleji öğrencileri, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya ve mimarlardan, mimarlık mesleği hakkında bilgiler aldılar.

Vegabet background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;">Geleceğin Mimar Sinan’ları olmak istediklerini söyleyen öğrencilere, mimarlık mesleğinin zor ama bir o kadar da zevkli bir meslek olduğunu belirten Nizamettin Kaya, “Mimarlar kalıcı eserler bırakırlar. Yıllar önce yapılan eserler halen hizmet veriyor. Örneğin, Bursa’da Ulucami, Edirne’de Selimiye Camii gibi birçok örnekler var. .mimarlık insanları mutlu eden bir meslek” diye konuştu.

DOBLE FORZA BELGESİ MİMARLARDAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında, Sosyalist bir kentteki gündelik yaşamı anlatan ‘Doble Forza’ nın ve terk edilmiş görüntüsüyle savaş ve mübadele üzerine yazılı belgelerden daha fazlasını anlatan Kayaköyü’nü konu edinmiş ‘Barış için bir yer: Kayaköyü’ adlı iki belgeselin gösterimi, Bursalı mimarlardan yoğun ilgi gördü.

MESLEĞE HOŞGELDİNİZ

Her yıl Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü ile ortaklaşa gerçekleştirilen “Mesleğe Hoş geldiniz Buluşması”, bu yıl da UÜ Mimarlık Bölümü Avlusu’nda gerçekleştirildi. Buluşmaya Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Mimarlar Odası Bursa Şubesi eski Başkanı Orhan Efe ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Mimarlık Bölümü öğrencileri katıldı.

OROL ATAMAN SAVAŞ ÖNCESİ VE SONRASI BABİL’İ ANLATTI

Ekim ayının ilk haftasında kutlanan ‘Mimarlık Haftası’ etkinlikleri kapsamında, Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Mimar ve Bölge Plancısı Orol Ataman konuşması olduğu söyleşi düzenledi. Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı söyleşide Orol Ataman, Babil kentinin savaş öncesi ve sonrasını anlatarak 2030 yılı master planı hazırlıklarını açıkladı.

Irak’ın güney kentlerinden olan Babil’in coğrafi konumundan, tarihine kadar birçok detayı araştırarak bir çalışma hazırladıklarını belirten Ataman, aynı çalışmayı UNESCO’ya sunduklarını da hatırlattı.

“RENK” TEMALI SERGİ AÇILDI

Etkinlikler kapsamında son olarak Mimarlar Odası Bursa Şubesi Fotoğrafçılık Kulübü tarafından hayata geçirilen “renk” temalı fotoğraf sergisi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya ve çok sayıda mimarın katıldığı tören ile açıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89