banner94

banner77

banner69

banner88

Mimarlardan fotoğrafçılık semineri

Fotoğraf da ışıkla çizmektir.

GÜNDEM 30.04.2012, 23:41 30.04.2012, 23:41
Mimarlardan fotoğrafçılık semineri
banner66

 Mimarlar Odası (MO) Bursa Şubesi düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerle üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor. Düzenlenen ‘Fotoğrafçılık’ seminerinde, Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı Hakan Aydın, Türkiye ve Bosna Hersek’te çektiği fotoğraflarla sunum yaparak fotoğrafçılık hakkındaki deneyimlerini MO Fotoğraf Kulübü üyeleriyle paylaştı.

 
“Kendimizi çizgilerle ifade ediyoruz”
 
MO Fotoğrafçılık Kulübü Sorumlusu Zehra Sönmez, fotoğraf kulübünün Aralık 2011’den bugüne belli zaman aralıklarında fotoğrafı seven mimarları bir araya getirdiğini söyledi. Sönmez, “Kulübümüz,  fotoğraf üreten üretmeyi hedef edinmiş mimar meslektaşlarımızdan oluşuyor. Mimarlar için çizgi evrenseldir. Kendimizi çizgilerle ifade ediyoruz. Fotoğraf ta ‘ışıkla’ çizmektir. Hedefimiz, bu iki çizgiyi birleştirip estetik ve toplumsal konulara duyarlı fotoğraflar paylaşmak” dedi.
 
“Önemli olan güzel bakabilmek”
 
2006 yılından bu yana Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çektiği fotoğraflarla uluslararası başarı yakalayan Fotoğraf Sanatçısı Hakan Aydın’da insan odaklı fotoğrafların yanı sıra ışık ve estetiğe dayalı fotoğraflar çektiğini bunun mimarlara ilham kaynağı olabileceğini söyledi. Aydın, “ Fotoğraf bir anlatım dili. Edebiyatçılar kendilerini yazılarıyla ifade ediyor bizler de fotoğraflarımızla düşüncelerimizi yansıtıyoruz. Mimarlık ve fotoğrafçılık iç içedir.  Mimarlık estetik kaygı güdülerek yapılan bir meslek. Estetik mimari fotoğraf çalışmalarını mimarlardan görmek isterim. Güzel fotoğraf çekmek zor değil. Önemli olan güzel bakabilmek” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner89