banner94

banner77

banner69

banner88

Mimarlarda gündem Hisar Bölgesi

Bursa’nın tarihi hafızası konumunda olan Hisar Bölgesi’nin geleceğe aktarılması için yapılan çalışmalara destek veren ve şehrin tüm paydaşlarını projede buluşturmak için harekete geçen Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetimi, bu kapsamda Bursa Teknik Üniversite Mimarlık Bölümü Yönetimiyle bir araya geldi.

GÜNDEM 12.11.2021, 18:03
Mimarlarda gündem Hisar Bölgesi
banner66

Bursa’nın tüm paydaşlarının fikrini ve projelerini, gerçekleştirilen çalışmalara dahil etmeye özen gösteren Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hisar Bölgesi’ndeki çalışmalara Mimarlık Bölümü öğrencilerini dahil edecek projenin ön toplantısını BTÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Güneş Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

BTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Şirin Rodoplu Şimşek, “Mimarlar Odası olarak temel hedefimiz Hisar Bölgesi’nin geleceğe aktarılmasını sağlamak. Derdimiz Hisar’ı kazanmak ve Unesco gibi dünya platformlarına taşımaksa bu çalışmalara desteğimiz tamdır. Bu projeleri hayata geçirirken yani kent hafızası durumundaki bu tarihi bölgeleri geleceğe aktarırken şehrin tüm paydaşlarının da fikirleri ve projeleri varsa bunlar dikkate alınmalıdır. Sürece kentin tüm dinamikleri dahil edilmelidir. Bursa’da okuyan, yaşayan BTÜ Mimarlık Bölümü öğrencilerinin fikirleri elbette ki çok değerli. Hisar Bölgesi için ortaya koyacakları projelerin bizlere çok farklı bakış açısı kazandıracağını düşünüyoruz. Biz Oda olarak mimarlık bölümüyle iç içeyiz. Bursa hepimizin. Hisar gibi özel bir bölgenin ele alınmasında şehrimizin üniversitelerinin de söz hakkı olmalı. Öğrencilerimizden yararlanmalıyız. Bursa Büyükşehir Belediyesi de bu projeye öğrencilerimizi dahil etmek istiyor. Kendilerine bu konudaki olumlu yaklaşımları için teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZLE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Öğrencilerin akademik odaların desteği ile atölyelerde Bursa için üretim yapması ve deneyim kazanmasına çok önem verdiklerini ifade eden BTÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Güneş Yılmaz da, “Hisar gibi Bursa için çok önemli projelere hem akademik olarak hem de öğrencilerimizle destek vermekten mutluluk duyarız. Projenin tüm taraflarıyla ortak bir paydada buluşmak, değerlerimizin geleceğe aktarılmasında söz sahibi olmak ve öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak projelerde yer almak bizi heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Toplantı karşılıklı fikir alışverişiyle sonlandırıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89