banner94

banner77

banner69

banner88

Mimarlar Odası rantın karşısında

Bursa gündemindeki 10 konudaki davalar sürüyor.

GÜNDEM 19.02.2012, 14:06 19.02.2012, 14:06
Mimarlar Odası rantın karşısında
banner66

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, “Kamusal alanda müdahale edilmesi gereken 10 konuda davalarımız sürüyor. Yeni dönemde de, Mimarlar Odası belli kişi ve kurumlara rant sağlayacak her türlü projenin karşısında olacaktır” dedi.

 

 

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, 2 hafta sonra yapılacak seçimler öncesi, üyelerinin karşısına çıktı. 2 yıllık süreçte yapılan çalışmalar hakkında üyelere bilgi veren Başkan Nizamettin Kaya, seçimler sonrasında da Mimarlar Odası’nın aynı kararlılıkta çalışmalaradevam edeceğine inandığını söyledi.

 

Hükümetin son dönemde yaptığı kanun hükmündeki kararnamelerin, özellikle 2 ay içinde çıkarılması planlanan ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’nın, mimarlık mesleğiyle doğrudan alakalı gelişmeler olduğunu belirten Nizamettin Kaya, bu tür gelişmelerin çok yakından takip ettiklerini ve Oda yönetimi olarak ilgili mercilerin doğru kararlar alabilmesi için müdahil olduklarını söyledi.

Betxlarge style="margin-bottom: 0.0001pt; "> 

Oda yönetimi olarak kamusal alanda müdahale edilmesi gereken 10 konuda dava açtıklarını kaydeden Kaya, “Sahte mimarlar, Korupark, TOKİ, BESOB Sanayi Sitesi gibi 10 önemli konuda davalarımız sürüyor. Birçok davamızda diğer akademik odalarla işbirliği içerisindeyiz. Kamunun yanlış yönlendirilmesi, belli kişi ya da kurumlara rant sağlayacak her türlü projenin karşısındayız” dedi.

 

Mesleğin kendi iç düzeninin sağlanması ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması adına Genel Merkez’e birçok öneri sunduklarını da belirten Kaya, bu yöndeki girişimlerin devam etmesi ve meslektaşlarının haklarını korumak için çalışmaların yeni dönemde de sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

 

Konuşmasında, mimarlık kavramı ve mimarlık ortamının tüm dünyada bir değişim yaşadığına işaret eden Kaya, bu sürecin çok iyi takip edilmesi gerektiğini belirterek, bu yönde üyelerden gelecek fikir alışverişleriyle de bu sürecin daha sağlıklı yürüyeceğini ifade etti.

 

Kaya son olarak, güvenilir, üreten, ürettiklerini kent kimliği, vatandaşlar ve meslektaşları için katkıya dönüştürebilen bir Oda olmak için çalışmaların sürmesi gerektiği mesajını verdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89