banner94

banner77

banner69

banner88

Meslek odalarında başkanlar değişmedi

İnşaat mühendisleri, mimarlar, şehir plancıları ve haritacılar eski başkanları ile yola devam dediler.

GÜNDEM 18.03.2012, 16:15 18.03.2012, 16:15
Meslek odalarında başkanlar değişmedi
banner66
Bursa'nın önemli sivil toplum örgütleri olan meslek odalarında seçim heyecanı yaşandı. Sandık başına giden inşaat mühendisleri, mimarlar, şehir plancıları ve haritacılar eski başkanları ile yola devam dediler.
 
İNŞAAT MÜHENDİSLERİ
 
2 bin 904 üyesi bulunan İMO'nun 12. Olağan Kongresi'nin seçimlerinde bin 266 üye oy kullandı. Oyların 930'unu alan Necati Şahin, bir kez daha başkanlığa seçilirken, Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu'nun adayı Gürkan Varlı ise 308 oyda kaldı.
Şahin'in yönetim kurulu, Basri Akyıldız, Fatih Canbazoğlu, Haluk Emre Akgün, Özgür Yaşar Özbey, Oktay Kaysı ve Nurten Topaloğlu’ndan oluştu.
 
MİMARLAR
 
Mimarlar Odası Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Nizamettin Kaya yeniden başkanlığa seçildi. Bursa'da bin 270 üyesi bulunan Oda yönetimi için Kaya'dan başka aday çıkmadı.
 
Güven tazeleyen Nizamettin Kaya'nın listesindeki isimler ise şöyle:
“Şirin Rodoplu Şimşek, Erol Pürcü, Erdem Yurdusever, Elif Şehitoğlu, Serkan Sapan ve Özlem Köprülü Bağbancı.”
 
ŞEHİR PLANCILARI
 
Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi üyeleri de yeni yönetimi belirmek için sandık başına gitti. Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kütahya ve Çanakkale illerinin bağlı olduğu Oda'nın seçiminde mevcut Başkan Füsun Uyanık'ın listesi ve bağımsız 3 aday yarıştı. Toplam 205 üyesi olan Oda'da bir kez daha 2 yıllığına başkanlığı göğüsleyen Füsun Uyanık, kullanılan 68 oydan 53'ünü aldı. Yönetim kurulu ise Dilek Altan Türkmen, Hakan Karademir, Emir Yılmaz, Gülçin Tunç, Cenk Köklü, Sevilay Çetinkaya'dan oluştu.
 
HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ
 
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ufuk Ay, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. HKMO'nun BAOB yerleşkesindeki odasında yapılan seçimlerde kullanılan 339 oyun 243'ünü alan Ay, yeni dönemde de göreve devam ederken, diğer aday İlyas Kara ise 119 oyda kaldı. Yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı:
Ali Faruk Çolak, Kubilay Öksüz, Ahmet Ergin Muşlu, Hüdai Çaltı, Hüseyin Serkan Bulut, Atilla Yurttaş.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89