banner94

banner77

banner69

banner88

Mescioğlu: KDV oranı düşürülmeli

Mescioğlu konutlara uygulanan yüzde 18'lik KDV oranını değerlendirdi...

GÜNDEM 16.02.2016, 11:59 16.02.2016, 11:59
Mescioğlu: KDV oranı düşürülmeli
banner66

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, konutlarda uygulanan yüzde 18’lik KDV oranının düşürülmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Mescioğlu, KDV oranının düşürüldüğü takdirde, bunun konut fiyatlarına ve sektöre olumlu yansıyacağının altını çizdi.

Avantaj ortadan kalktı…

Mescioğlu şunları söyledi: “Belediye rayiç değeri 500 TL/m2’nin altında olanlarda yüzde 1, 500 ile bin TL arasında olan arsalarda yüzde 8 KDV, bin TL ve üzeri olan arsalarda da yüzde 18 KDV ile satış yapılması kararlaştırılmıştı. Bunun üzerinden 3 yıl geçti, belediye rayiç bedeli bu süreçte arttırıldı, ancak 500 TL ile bin TL barajı arttırılmadı. Arttırılmayınca zaman içinde yüzde 1 KDV’li konutlar ortadan kalkarak, bütün konutlar yüzde 8 ve yüzde 18 KDV’ye tabi olmuş oldu. Bu da konut maliyetlerini veya devletin özellikle dar gelirli alıcılara uyguladığı avantajları ortadan kaldırmış oldu. Buradan hareketle, belediye rayiç değerlerinde m2 başına 500 TL’lik barajın bin, bin TL’lik barajın da 2 bin TL olacak şekilde düzenlenmesinin hem sektörümüzü, hem de vatandaşlarımızı oldukça rahatlatacağına inanıyoruz.”

Vatandaş ve sektör kazanır…

Yeni yüklerin sektöre fayda getirmeyeceğini söyleyen Mescioğlu: “Bizler Bursa inşaat sektörünün aktörleri olarak, KDV oranının eski durumuna döndürülmesi veya en azından yüzde 18 rakamının daha alt seviyelere çekilmesini bekliyoruz. Arsalarda TOKİ ve Emlak Konut GYO’nun tabi olduğu uygulamaların bizim için de geçerli olması en büyük temennimiz. Bu düzenleme yapılırsa konut fiyatlarının daha da ucuzlayacağını öngörüyor ve bunun hem sektörümüze hem de vatandaşımıza fayda sağlayacağını düşünüyoruz.”

Bu konuda öncülük etmek istiyoruz…

Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ziyaret edeceklerini ve bu konuyu orada da dile getireceklerini belirten Mescioğlu sözlerini şöyle noktaladı: “İMSİAD olarak dönemin Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce ile görüşmelerimiz sonrasında Yeni Tip İmar Yönetmeliği’nin uzatılması konusunda öncülük etmiştik. Bu konuda da çalışmalarımızı yapmak ve öncülük etmek istiyoruz. Bakanımıza yapmış olduğumuz ziyarette de bunu dile getireceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89