banner94

banner77

banner69

banner88

Konuta kampanya dopingi

Artan maliyetler, kredi faizlerinin yükselmesi ve krediye ulaşmanın zorlaşması gibi nedenlerle birlikte konut satışlarında yaşanan düşüş, inşaat firmalarını hareket geçirdi.

GÜNDEM 16.08.2023, 10:20 21.08.2023, 08:29
Konuta kampanya dopingi
banner66

İnşaat firmaları cazip koşullarla ev sahibi olmak isteyenlere destek olmak ve  düşen satış grafiklerini tersine çevirmek için harekte geçti. Düzenledikleri kampanyalarla alıcılara ulaşmaya çalan inşaat firmaları kampanyalara gösterilen ilgiden memnun. 

Sertaç Karaalp

Alpiş Holding Yön. Krl. Bşk.

Sektörde sadece üretim anlamında değil finansman modellerimizle de güven ve kalite oluşturuyoruz. Bu kapsamda daha önce de yatırımcılar için pek çok kez farklı yöntemler uyguladık. Yine 2022’nin Kasım ayında ev almak ve yatırım yapmak isteyenler için Bursa inşaat sektöründe daha önce görülmemiş bir kampanya başlattık. Kampanyamız halen sürüyor.

2022 yılının Kasım ayında başlayıp halen devam eden ve yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören kampanyamız vatandaşımıza bir ilki sundu. Ev almak isteyenler bu kampanyamız sayesinde banka ve ekspertiz masrafı ödemezken, satın almak istedikleri evin tapularını da hemen teslim alabiliyorlar. Vatandaşlarımız, yüzde 40’dan başlayan peşinatlar ile her bütçeye uygun esnek ödeme ve taksit seçeneklerimizin yer aldığı kampanyamız vesilesiyle sadece yüzde 0,89’dan başlayan vade farkı ve 60 aya varan şirket içi taksit fırsatıyla kolayca ev sahibi olabildiler. Ürettiğimiz projelerle sadece yatırımcımıza değil, ülkemize ve şehrimize de kazandırıyoruz. Bankalardan konut kredisi finansmanına ulaşmanın zor olduğu süreçlerde, şirketimizin başlattığı bu kampanyayla, vatandaşımıza bir finansman desteği sağlamış olduk. Kampanyamız ve farklı desteklerimiz halen de sürüyor.

Kampanyamız yoğun ilgi görüyor. Çünkü bu kampanyamızda ev almak isteyenler banka ve ekspertiz masrafı ödemezken, satın almak istedikleri evin tapularını da hemen teslim alabiliyorlar. Bizler de bu süreçte ev sahibi olmak isteyen pek çok kişinin hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kampanyamız Nilüfer’in hızla gelişen Kızılcıklı Mahallesi’nde yükselen Nilüfer House 1 ve Nilüfer House 2 ile Kayapa’da yapımı süren Viale House projelerimizde geçerli. Aynı zamanda Odunluk ile Kızılcıklı Mahallesi’nde yeni başlayacağımız projelerde de geçerli olacak.

Hüseyin Testicioğlu

Atış Yapı Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Gn. Md. Yrd.

2006 yılından itibaren Bursa’da inşaat sektöründe faaliyet göstermekte olan, 84 projeyi hayata geçirmiş ve binlerce yaşam alanını sahipleriyle buluşturmuş bir firmayız. Atış Yapı olarak başladığımız serüvenimizde bugün Atış Şirketler Grubu olarak 10 farklı sektörde 16 markayla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Müşterilerimizin bütçelerine göre 4 farklı ödeme yöntemiyle satış sistemimiz mevcut. Yüksek iskonto oranları sunduğumuz peşin satış modelimizin yanında dileyen müşterilerimize eşit taksitlerle, dileyen müşterilerimize artan oranda taksitlerle, dileyen müşterilerimize de balon ödemeli taksit seçeneklerimizle fırsatlar sunuyoruz. Ülke ekonomisinin seyrinden kaynaklı yaşanan enflasyon sürecinde düşen alım gücüyle konut talebini dengelemek için hazırladığımız bir kampanya. Konut ihtiyacı olan fakat enflasyon karşısında yenik düşmemek adına birikimini sürekli yatırımda tutan müşterilerimizi konut sahibi yapabilmeyi hedefliyoruz.

Çok yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Hem çağrı merkezimiz hem de internet sitemiz üzerinden iki buçuk aylık süreçte yaklaşık 330 bin ziyaret aldık. Piyasalardaki enflasyonun bir süre daha devam edeceğini göz önünde bulundurduğumuzda ev sahibi olmak isteyenlerim konut alımını ertelenmemelerini ve güvenilir firmaların kampanyalarını değerlendirmelerini tavsiye ederiz.

Ömer Kumova

Kumova İnşaat Yön. Krl. Bşk.

Kendi jenerasyonumda firma olarak 44 farklı projeyi tamamladık. Her tamamlanan proje ile yeni tecrübeler edindik, bir sonraki projede daha iyisini yapmayı hedefledik. Konut ve İş merkezi projelerinde ağırlıklı olarak vizyoner projeler üretme hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Konut satışlarında bankaların kredi imkanları eskiye oranla daha sınırlı durumda. Fakat Doğanköy’deki DOKU by Kumova projemiz ve Kayapa bölgesindeki RİOS by Kumova projelerimizde; bir kısım peşin, kalanı 12 eşit taksit imkanı sağladığımız inşaat halindeki projelerimiz var. Maliyetlerin sürekli değişkenlik gösterdiği bir ortamda daha uzun TL vadeli imkan sunabilmek bugün için çok mümkün değil.

Bu tarz kendi içinde taksitlendirme imkanı sunmamızın sebebi, banka kredisi kullanarak ilave faiz yükünün altına girmek istemeyen belirli bir alıcı kesimine farklı bir alternatif sunabilmek. Bugünün ekonomik koşulları değerlendirildiğinde, doğru ve güvenilir firmalarla TL taksit imkanını değerlendirmek; alırken ve öderken kazanmak adına büyük bir avantaj sağlıyor.

Kampanyadaki hedefimiz, bir kısım birikimi olan ve taksitlendirme vesilesiyle kalan bakiyeyi tamamlayabilecek; ne istediğini iyi bilen ve yaşam şekline değer katmayı hedefleyen kesime alım kolaylığı sağlayabilmek. Her ne kadar ekonomik durumlar vesilesiyle, sektör geneli zor bir süreçten geçiyor olsa da, yeni projelerimizde sunmuş olduğumuz bu kampanyaya olan ilgiden memnunuz. Sınırlı sayıda ev için bu kampanyayı uygulamaya devam edeceğiz. Ekonomik göstergeleri dikkate alarak devamının ne şekilde olacağına, ilerleyen dönemde karar vermeyi düşünüyoruz.

Ev sahibi olmak isteyen veya evini yenilemek isteyen dostlarımıza mesajımız; tabi ki imkanlar çerçevesinde hareket ederek, bu dönem kesinlikle gayrimenkul yatırımı yapmaları şeklinde olacaktır. Çünkü inşaat maliyetleri, döviz ve akaryakıt maliyetlerinin artmasıyla doğru orantılı olarak artmaya devam etmektedir. Yeni bölgelerin imara açılmaması vesilesiyle, arsa maliyetleri her geçen gün yükselmeye devam etmektedir. İnşaat sektörü üzerindeki dolaylı vergiler ve görünmeyen harçlar sürekli artmaya devam ediyor. Hatay-Kahramanmaraş öncelikli olarak deprem bölgesindeki kentsel dönüşüm vesilesiyle, Bursa başta olmak üzere ülkenin batısından çok fazla inşaat sektör çalışanları, yüksek maaşlarla bölgeye transfer ediliyor. Yurtdışına da çok fazla çalışan veren bir sektör olarak, çalışan maliyetleri döviz artışının çok üzerinde bir artış göstermektedir ve göstermeye devam edecektir. Bu anlamda bu ve bunlar gibi daha bir çok hususu değerlendirdiğimizde önümüzdeki beş yıl için gayrimenkul yatırımı çok doğru bir yatırım olacaktır. Gayrimenkul yatırımı yapmak konusunda geç kaldığınız her günün birer kayıp olduğunu gözlemlemeye hep beraber devam edeceğiz.

İsmet Akça

Yapı Yön. Krl. Bşk.

Akcan Yapı olarak son projelerimizi hızla gelişmekte olan Kayapa bölgesinde inşa ediyoruz. Bu bölgenin en önemli özelliği eski yapılaşmanın olmamasıdır. Deprem yönetmeliklerine uygun, sıkı denetimler yapılarak üretilen projelerin varlığı Kayapa’yı tercih edilen bir bölge haline getiriyor.

Kayapa; Uludağ Üniversitesi’ne, Bursa Şehir Hastanesi’ne ve sanayi bölgelerine olan yakınlığı ile tercih edilen bir bölge konumundadır. Bu özelliğiyle her kesime hitap edebilecek durumdadır.

Şu an bu bölgede yapımı devam eden Kayıoba Konakları 6. ve 7. etap projelerimiz mevcuttur.
Kayıoba Konakları 6. etap projemiz 50 daire ve sosyal donatı alanlarından oluşuyor. Bu projemizde 3+1 daire ve 3+1 dubleks daire seçenekleri mevcuttur. Kayıoba Konakları 7. etap projemiz ise 60 daire ve sosyal donatı alanlarından oluşuyor. Bu projemizde de 2+1 daire ve 3+1 daire seçenekleri sunulmaktadır. Kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı, spor salonları ve çocuk oyun alanları ile de ev sahipleri site içerisinde sosyalleşme imkanına sahiptir. İnşasında sona geldiğimiz Kayıoba Konakları 6. etap projemizi Ağustos 2023’te teslim etmeyi planlıyoruz. Kayıoba Konakları 7. etap projemizin yapımına da devam ediyoruz. 7. etap projemizi 2024 yılında teslim etmeyi hedefliyoruz.

Devam eden iki projemizde alıcılara firma içi taksitlendirme ile farklı ödeme seçenekleri sunuyoruz. Yüzde 60’ı peşin olmak şartıyla, kalanı 12,24 veya 36 ay taksit olmak üzere alternatifler sunuyoruz. Böylelikle alıcılar banka olmaksızın aracısız bir şekilde daire sahibi oluyorlar. Yine bu alternatifler alıcıların ödemelerine göre şekillenebiliyor.

Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projelerimiz titiz bir çalışmanın ürünüdür. Projelerimizde alanında uzman ekipler çalışmaktadır. Projelerimizde teknolojinin gerektirdiği tüm bilgi, beceri ve tecrübemizi kullanarak; malzeme kalitesine, işçilik ve yapıların sağlamlığına önem veriyoruz. Doğanın dengesini koruyarak, titiz bir çalışma prensibi ile kalite, konfor ve estetiğin bir arada bulunduğu yapılar üretiyoruz. Müşteri memnuniyetini fazlasıyla önemsiyoruz. Projelerin başlangıç aşamasından anahtar teslim tarihine kadar olan tüm süreçleri titiz bir şekilde takip ediyoruz. Satış sonrası hizmetlerimizle de ev sahiplerine destek oluyoruz.

Her geçen gün artan maliyetler daire fiyatlarına da yansıyor. Konut kredilerine ulaşımın zor veya kısıtlı olması daire satışlarını yavaşlatıyor. İnşaat sektörünün yavaşlaması direk veya dolaylı olarak diğer sektörleri de olumsuz anlamda etkiliyor. Finansmana erişim konusunda imkanlarının kolaylaştırılması ile yeni bir hareketlenme olacaktır diye düşünüyoruz.

Mustafa Hakkı Taşolar

Taşolar İnşaat Yön. Krl. Bşk.

Firmamız yaklaşık 13 yıldır inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Bursa’nın hemen hemen her bölgesinde inşaatlarımız mevcuttur. Artan kredi maliyetlerinden ve kamu bankalarının limit koymalarından dolayı daire satışlarımız olumsuz etkilenmiştir.

Bursa’nın gelişen bölgesi Demirtaş Akçaköy mevkiinde dairelerimiz bulunuyor. Gerek inşaattan gerek topraktan satış dediğimiz projeden satış işlemi gerçekleşmektedir. Topraktan satışlarda yüzde 50 peşinata sabit fiyat garantisi veriyoruz. Bitmiş dairelere peşin alımlarda yüzde 10 indirim uyguluyoruz. Kampanya düzenleme gerekçemiz artan inşaat maliyetleri ve kredi musluklarının kapanması.

Ev sahibi olmak isteyenler varsa arabasını satıp daireye adını yazdırmalarını tavsiye ediyorum. Bursamız şu an İstanbul ve İzmir’e nazaran çok ucuz kalıyor. Bursa’da gelişen bir şehrimiz ve nüfusu hızla artıyor. Haliyle talep çok arz yok. Kısaca ev alan kazanıyor çünkü konut fiyatları gün geçtikçe artıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89