banner94

banner77

banner69

banner88

“Konut almak hayal olacak”

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi, gerçekleştirdiği basın buluşması programında Bursa’da gayrimenkul sektörünün durumunu değerlendirdi.

GÜNDEM 08.07.2023, 22:55
“Konut almak hayal olacak”
banner66

BEMO Yönetimi basın mensupları ile buluştu. Programda sektörün durumu hakkında açıklamalarda bulunan Erdal Çelebi, mevcut koşullarda vatandaşın konut alımının çok zor olduğunu belirtti.

Podyum Davet’te gerçekleştirilen basın buluşması öncesinde üç saatlik bir çalıştay yaptıklarını anlatan Başkan Çelebi, çalıştaylarında gayrimenkul sektörü ile ilgili bir çok konuyu ele aldıklarını söyledi.

Çelebi, gayrimenkul sektörü temsilcileri olarak öncelikle Türkiye’nin bekasını, birlik ve beraberliğini düşünerek, ülkenin geleceği için çalıştıklarını vurguladı. Erdal Çelebi, “Son zamanlarda maalesef enflasyondaki artışlar ve beraberinde gelen kira, konut fiyatları artışları ile gündemde tutulan bir meslek dalının temsilcileri olarak bugün buradayız. Biz öncelikle ülkesinin bekasını düşünen ve birliğini, beraberliğini ön seviyede, ilk seviyede atlatmaya gayret gösteren bir meslek dalıyız. Baktığımız zaman ekonominin geçmiş yıllarda yüzde 10’una doğrudan istihdam sağlayan son zamanlarda özellikle 2018'den sonra yaşanan dünyadaki işte hastalıklar, krizler, birçok şeyi ülkemizde yaşadığımız bir olumsuzluklarla birlikte şu anda yedi seviyesine düşmüş bir sektörün temsilcileriyiz” dedi.

Günümüz şartlarında vatandaşların konut alımının giderek zorlaştığına dikkat çeken Çelebi, ekonomide atılacak rasyonel adımların yanı sıra vatandaşların da bu kararlara uyması gerektiğini belirtti. Erdal Çelebi, “Vatandaşlarımızın konuta ulaşımı şu anda çok zor görünüyor. Mal sahibi olan belki mutlu olabilir ama mal sahibi bile bugün mülkünü satıp yeniden bir mülke geçebilmesi için öz sermayesi yoksa borç almak zorunda. Bizler artık dönemsel olarak inip çıkan kampanyalardan sıkılmış durumdayız. Bunu sürdürülebilir bir hale gelmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Şehir merkezlerinde arsa maliyetlerinden dolayı sürekli artan konut fiyatlarını gündemde tutmaya devam edeceklerini vurgulayan Çelebi, şunları söyledi:

“Bugün şehrin birçok noktasında TOKİ kanalıyla yapılacak konutları konuşacağımıza o bölgede düşük maliyetli arsa bedeli üretilebilecek konutları konuşmamızın gerektiğinin altını çizmek zorundayız. Şehrin sıkışıklığının üzerine kentsel dönüşüm denilerek, on katı yerine on beş katı kat yaparak, beş katın yerine sekiz kat yaparak dönüşümü sadece bina modeliyle bir yere gidemeyeceğimizi bu şehirde yaşayan herkes gördü. Dönüşüm dediğiniz zaman sosyal olarak da dönüşüm yapmak zorundasınız. Bunun yanında okulu da dönüştürmek zorundasınız. Bütün sosyal alanları da dönüştürmek zorundasınız.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89