banner94

banner77

banner69

banner88

Kentsel dönüşüme Yıldırım imzası

İlçenin başta gelen sorunlarından olan imar uygulama planlarına kalıcı çözümler üreten Yıldırım Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirdiği 19 kentsel dönüşüm projesiyle güvenli, modern konutlar inşa ediyor.

GÜNDEM 17.01.2024, 11:00 18.01.2024, 09:54
Kentsel dönüşüme Yıldırım imzası
banner66

Göreve geldiği 2019 yılından bu yana ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini yükseltecek yatırımları süratle hayata geçiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “2023 yılı projelerin şekil bulduğu bir yıl olurken Yıldırım’daki değişim herkesçe görülmeye başladı” dedi.

İmardan kentsel dönüşüme, sosyal alanlardan kültür merkezlerine, spor tesislerinden modern pazar alanlarına kadar önemli hizmetleri bir bir ilçeye kazandıran Yıldırım Belediyesi, 2023 yılını dolu dolu geçirdi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2019 yılından bu yana Yıldırım’da insana dokunan birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, Yıldırım’da imar ve kentleşme gerçekleştirilen sessiz devrim ile 11 kentsel dönüşüm projesi, 1 milyon 200 bin metrekare yeşil alan, 7 kapalı pazar alanı, 33 yeni, 40 sil baştan yenilenen park, 22 spor yatırımı ve 3 kütüphane ilçeye kazandırdıklarını belirtti.

Yıldırım’da sessiz devrim

Yıldırım’ın temel önceliğinin imar ve kentleşme olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, bu problem çözülmeden kentsel dönüşümün sağlıklı yürütülmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Yıldırım’ın özellikle son 50 yıllık süreçte hızlı ancak düzensiz büyümesinin neticesinde imar planlarının adeta yapboza döndüğünü belirten Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak imar uygulama planlarına kalıcı çözüm getirerek, adeta sessiz bir devrim gerçekleştirerek Yıldırım’da hizmetin önündeki en büyük engeli kaldırdık. Bu minvalde imar uygulamalarımıza başlayarak, 10 bin hak sahibine tapularını teslim ettik. Kısa süre içerisinde bu sayıyı 40 bine çıkaracağız son aşamadayız. Bu uygulamalar ile 68 bin metrekare spor alanın, 36 bin metrekare sağlık alanını, 680 bin metrekare yeşil alanını, 93 bin metrekare sosyal ve kültürel alanı, 78 bin metrekare cami alanını ve 250 bin metrekare okul alanını bedelsiz olarak ilçemize kazandırdık” diye konuştu.

Bölgeye özgü kentsel dönüşüm projeleri

Bursa’nın ve ülkemizin depremselliği ve göz önünde bulundurulduğunda kentsel dönüşümün bir seçenek değil, vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gereken bir zorunluluk olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Bu bilinç ile ilçemizin farklı bölgelerinde model olacak kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarında sadece binaları yenilemekle kalmıyor; bölgeyi sosyal donatı alanları, parklar, yeşil alanlar ve yeni ulaşım arterleri ile destekliyoruz.  Böylece sadece bir binayı değil, bölgeyi dolayısıyla ilçeyi yeniliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin desteklediği hem de özel sektöre verdiğimiz destekle gerçekleştirdiğimiz 19 kentsel dönüşüm projesi ile güvenli, modern konutlar inşa ediyoruz. Yıldırım’ı yıkarak güzelleştiriyoruz. Yıldırım için büyük düşünüyor büyük dönüşüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner89