banner94

banner77

banner69

banner88

Kentsel dönüşümde vatandaşa devletten büyük destek

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamındaki kredilerde sözleşme, noter, tapu ve belediye harçları, damga ve veraset intikal vergileriyle döner sermaye gibi ücretleri vatandaşın ödemeyeceğini söyledi.

GÜNDEM 23.10.2012, 17:19 23.10.2012, 17:19
Kentsel dönüşümde vatandaşa devletten büyük destek
banner66

Milletvekili Muzaffer Yurttaş, 10 yıllık planlama doğrultusunda bankalardan 100 bin TL çeken vatandaşlara 25 bin TL faizsiz destek sağlanacağını ifade etti. Yurttaş, “Vatandaşlarımızın, bankadan 10 yıllık planlama doğrultusunda 100 bin lira çekmesi halinde, Bakanlık’tan yaklaşık 25 bin lira faizsiz destek alacak. Kentsel dönüşüm kredisi almak isteyenlerin başvuruları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği lisanslı kuruluşlarca incelenerek, onaylanacak. Faiz oranları bakanlık tarafından da duyurulacak. Bakanlık, kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar arasında rekabet yaşanmasını öngördüğünden, vatandaşlarımızı, en düşük krediyi veren bankaları tercih etmeleri konusunda uyarıyoruz ve banka tercihlerini buna göre belirlemelerini istiyoruz. Protokol imzalanan bankaların faiz oranları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın internet sitesinden yayımlanacak.” dedi.



Kentsel dönüşümün, günümüz şartlarında kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ve bu gerçeği gören AK Parti iktidarının düğmeye bastığını kaydeden Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Manisa, artık büyükşehir oluyor ve özellikle son yıllarda hızla gelişiyor. Ancak yeni yer sıkıntılarına karşı mevcut alanların değerlendirilmesi gerekiyor. Şehzadeler şehri Manisa, bilindiği üzere tarihi eserleriyle ünlü bir şehrimiz. Manisa’da şu an bin 877 kayıtlı tarihi eser mevcut. Kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirirken, aynı zamanda tarihsel boyutu olan bu binalarımıza karşı koruyucu tedbirleri de alıyoruz ve çok yakın süreç içerisinde bu tarihe yön vermiş yapıları gelecek nesillere taşıma yolunda, Manisa Tarihi Eserleri Koruma Kurulu'nu kurma hedefi içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.



Kentsel dönüşümde temel amacın yıpranmış, depreme dayanıklı olmayan estetik ve mimari uzak konutların yerine depreme dayanıklı, çevreye duyarlılığı yüksek binalar olduğunu aktaran Yurttaş, şunları ifade etti: “Ayrıca, kentsel dönüşümün Manisa açısından iki önemi var. Birincisi, Manisa’da tarihi dokunun korunması, hem de sağlam yeni binalara kavuşması. İkincisi ise Turgutlusuyla, Salihlisiyle özellikle inşaat sanayisinde kullanılan tuğla ve çimento üretiminin yoğun olduğu bölgelerden biridir. Kentsel dönüşümle birlikte bu bölgelerde çalışan insanlarımıza faydası olacağı gibi hem işverenlerimizin gelirleri ve ürünleri artacak hem de istihdam artışını sağlayacağı için Manisa’ya ve ilçelerimize büyük bir avantaj desteği de sağlanmış olacaktır.” 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89