banner77

banner69

banner88

Kentlerin küresel buluşması gerçekleşti

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından bu yıl ‘Tüm mümkünlerin kıyısında’ temasıyla düzenlenen Marmara Urban Forum (MARUF’25), 50 ülkeden 500’ün üzerinde konuşmacı ve 5000’i aşkın katılımcıyla Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. MARUF’25’in geleceğin hangi yöne doğru ilerleyeceğini tartışmak için alan açtığını söyleyen MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Gelin, kentlerimizi yalnızca yaşanabilir değil, aynı zamanda ilham verici mekânlar haline getirelim" dedi.

GÜNDEM 14.10.2025, 16:59
Kentlerin küresel buluşması gerçekleşti
banner66

MARUF’25’te 500 konuşmacı, 5000 katılımcı

MBB tarafından düzenlenen MARUF, bu yıl dördüncü kez kent paydaşlarını İstanbul’da bir araya getirdi. Oturumlardan kent rotalarına, atölyelerden sergilere, çarşılardan stant alanlarına kadar tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu MARUF25, 200’den fazla etkinlik, 50 ülkeden 500’ün üzerinde konuşmacı ve 5000’i aşkın katılımcıyla bu yıl yine küresel ölçekte güçlü bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. MARUF25’te afet yönetiminden iklim krizine, mobiliteden konuta, sosyal politikalardan yapay zekâya kadar pek çok kentsel konu masaya yatırıldı.

'Tüm mümkünlerin kıyısında’

Yalnızca oturumlarla sınırlı kalmayan forum, kent sineması, kent kütüphanesi, kent atölyeleri, iyi uygulama örnekleri, sergiler, ciddi oyunlar ve saha gezileri gibi interaktif deneyimlerle katılımcıların şehirlerin geleceğini farklı boyutlarıyla keşfetmesine olanak sağlıyor. Bu yılın çerçevesi olarak belirlenen ‘Tüm mümkünlerin kıyısında’ yaklaşımı, kentlerin karşı karşıya olduğu krizler ve belirsizlikler kadar, oluşturdukları umut ve fırsatları da odağa alıyor. Kent üzerine kafa yoran herkesi yeniden düşünmeye, birlikte hayal kurmaya ve daha iyiyi aramaya çağırıyor. UN-Habitat, ICLEI, CDP, WRI, UNICEF, UNDP gibi uluslararası kuruluşların yanı sıra Türkiye’den İklim Değişikliği Başkanlığı, AFAD, İKSV, KONDA, Yeşilay, Türkiye Tasarım Vakfı gibi birçok kurum ve kuruluşun desteklediği MARUF25, 140’tan fazla paydaşla küresel bir iş birliği ağı oluşturdu.

Forumun açılış konuşmasını yapan MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İstanbul’da, Haliç’in kıyısında yalnızca bir forumun kapılarını aralamak için değil, aynı zamanda kentlerin geleceğine dair ortak bir hayali paylaşmak ve 50 yıllık deneyimin üzerine yeni ufuklar eklemek için bir araya geldiklerini söyledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
az bulutlu
banner62
banner89