banner94

banner77

banner69

banner88

Kayapa Zafer Mahallesi, “Yeni Balat” olma yolunda

Bursa Uludağ Üniversitesi’ne ve organize sanayi bölgelerine yakınlığı nedeniyle son dönemde yoğun projelerin gerçekleştirildiği Kayapa’da 30 Ağustos Zafer Mahallesi bölgenin cazibe merkezi olmaya aday.

GÜNDEM 24.10.2023, 17:21
Kayapa Zafer Mahallesi, “Yeni Balat” olma yolunda
banner66

Birçok müteahhidin farklı konseptlerde projeler ürettiği Zafer Mahallesi’ni “Bölge Analiz” dosyamızda inceledik. İnşaat firmalarının yetkilileri, Zafer Mahallesi’nden oldukça umutlu olduklarını ifade ettiler.

Yusuf Berat Rızvanoğlu

Berat Rızvanoğlu İnşaat YKB

Kayapa 30 Ağustos Zafer Mahallesi; Nilüfer ilçesinin batısında olması sebebi ile ilk sırada göze çarpan bir bölge. Bursa’nın diğer mahallelerinden ayrılan özelliği; otoban bağlantılarına yakın olması, ayrıca üniversite ve Bursa Şehir Hastanesi’ne olan ulaşım rahatlığıdır. Bursa her yıl büyük göç alan bir şehir olması ve özellikle de organize sanayi bölgelerinin şehrin batısında yoğunlaşmasından dolayı, Zafer Mahallesi yerleşim için ön plana çıkmaktadır. Hava kalitesi bakımından da Bursa’nın birçok bölgesine göre çok iyi durumdadır. İmar durumu sebebi ile Nilüfer’in birçok mahallesine göre düşük katlı yapıların ağırlıklı olması ve yapıların 5 katlı olmasından dolayı daha yaşanılabilir alanlar, projeler yapılabilmektedir. Bölge ilgimizi ilk olarak 2018 yılında çekmişti ve Kayapa’daki ilk marka projemizi 15.500 m2 arazi üzerinde 139 bağımsız bölümden oluşan Rızvanoğlu Premium ile gerçekleştirmiş olduk. Hemen sonrasında yine 12.250m2 üzerinde projelendirdiğimiz 102 bağımsız bölümden oluşan Trend 16 projesini bitirdik. Şimdilerde ise 6.000 m2 üzerinde ve sadece 49 bağımsız bölümden oluşan Olive Garden projesinin inşaatına başlamış bulunmaktayız. Kayapa’da gerçekleştirdiğimiz tüm projeler gerek sağlamlık ve kalite, gerek sosyal donatı özellikleri, gerekse peyzaj özellikleri bakımından bölge ortalamasının çok çok üzerinde ve Bursa genelinde ön plana çıkmaktadır. Kayapa bölgesine yönelik temennimiz örneklerini ortaya koyduğumuz gibi marka konut projelerinin sayısının artarak devam etmesi yönündedir.

Bünyamin Kaya

İpekoğulları Gayrimenkul Yatırım

YKB

30 Ağustos Zafer Mahallesi’nin önümüzdeki 10 yıl içerisinde Bursa’nın yeni yüzü olacağına inanıyorum. Kendi içerisinde sosyal ve ticari bir merkeze sahip olacaktır. Bölgede bir çok projemiz mevcut. Bursalılar tarafından çok beğenildi. Lokasyon olarak çok önemli bir yerde bulunuyor. Zafer Mahallesi kilit bir noktada olduğu için Bursa Şehir Hastanesi, şehirler arası otoban ve TEKNOSAB’a olan yakınlığı ile gelecek vadediyor. Yapılan ve bundan sonra yapılacak projelerde yer alan yeni modern ve bir imkanı içinde barındıran projelerle geleceği parlak bir mahalle. Şehrin çarpık yapılaşmasının önüne geçebilmek için planlı, modern ve sağlam yapılar tesis etmek adına tercihimiz olmuştur. Zafer Mahallesi Bursa’nın adeta yükselen değeridir. Şirketimizin 1 adet devam eden projesi bulunmaktadır. Mercan Park evleri projemiz 10.400 m2 alan üzerine projelendirilmiş olup, 8 bloktan oluşmaktadır. Projemizde (3+1) 70 daire, (3+1) 32 dubleks ve 18 mağaza olmak üzere toplam 120 bağımsız bölüm mevcuttur. Sosyal donatı alanları ve kapalı otopark mevcuttur. Firma olarak her projemize önem veriyoruz. Sahip olduğumuz tüm kaynakları müşterilerimizin ihtiyaçları, beklentileri ve memnuniyetleri doğrultusunda kullanıyoruz. Projelerimizle şehrin çevresel, tarihsel ve kültürel dokusuna uyum sağlamak ve çağın gereklerini yerine getirerek, hitap edilen toplum değerlerine uygun yaşam alanları üretmek için de ekibimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zafer Mahallesi’ndeki projemize de bu değerlerle yaklaşıyoruz.

İsmet AKÇA

Akcan Yapı YKB

Kayapa, Bursa’da konut yapımı ile ilgili imara açık ve altyapısı hazır bölgelerden bir tanesi. Kayapa’nın seçkin bölgelerinden olan Zafer Mahallesi’nde de projelerimizi inşa ettik. Genel olarak Kayapa bölgesinde inşa edilen projelerde inşaat yoğunluğu az olduğu için burada yapılan projeler Nilüfer İlçesi’nin diğer bölgelerine göre daha tercih edilebilir durumundadır. Burada inşa edilen projelerin az katlı, deprem yönetmeliğine uygun, ayrıca sosyal donatı alanlarına sahip olması bölgeye değer kazandırmaktadır. Yapılaşmanın yeni olması ve bölgede marka konut projelerin inşa edilmesi bölgeyi daha cazip ve tercih edilir hale getirmektedir. 2017-2018 yıllarına oranla bu bölgeye olan müşteri talepleri artış göstermedir. Talebin artarak devam etmesini öngörmekteyiz. Fakat konut kredilerine ulaşımın zor veya kısıtlı olması daire satışlarını yavaşlatıyor. Finansmana erişim konusunda imkanların kolaylaştırılması ile bölgede hareketlenme yine ivme kazanacaktır. Akcan Yapı olarak son projelerimizi hızla gelişmekte olan Kayapa’nın farklı bölgelerinde inşa ediyoruz. Uludağ Üniversitesi, Bursa Şehir Hastanesi ve sanayi bölgelerine olan yakınlığı ile tercih edilen bir bölgedeki ilk projemize 2017 yılında başlayıp, 2018 yılında bitirdik. Hâlihazırda bu bölgede 7.etap projemizi inşaa etmekteyiz. 8. etap projemizin hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Böylelikle bölgeye kazandırdığımız daire sayısı yaklaşık 500 oluyor. Eylül ayında teslim ettiğimiz Kayıoba Konakları 6.etap projemiz 50 daire ve sosyal donatı alanları ve ticari alanlardan oluşuyordu. Bu projemizde 3+1 daire ve 3+1 dubleks daire seçenekleri mevcuttur. 7. etap projemiz ise 72 daire ve sosyal donatı alanlarından oluşuyor. Bu projemizde ise 2+1 daire ve 3+1 daire seçenekleri sunulmaktadır. . Kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı, spor salonları ve çocuk oyun alanları ile de ev sahipleri site içerisinde sosyalleşme imkanına sahiptir. Kayıoba Konakları 7.etap projemizin yapımına da devam ediyoruz. Projemizi 2024 yılında teslim etmeyi hedefliyoruz

Zühre Akar

Saygılı Gayrimenkul

Kayapa Zafer Mahallesi’nde eski yapıların bulunmaması, imara açık ve alt yapısı uygun alanın çok olması nedeniyle sosyal donatısı yüksek yapıların inşaatına hem kolaylık sağlamakta, hem de öncelik verilmektedir. Özellikle son 1 sene içerisinde çok fazla konut yapıldı ve müşterilerimizin çoğunluğu Zafer Mahallesi’ni tercih etmektedir. Hızlı bir nüfus artışı mevcut, bu da mahallemizin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlıyor. Bursa’nın merkez bölgelerinde bu kadar yeni, düzenli ve sosyal donatısı yüksek konutlar bulmak oldukça zor. Bölgemizde depremden önce yapılaşma olmaması da önemli bir etken. Konumu itibariyle üniversite, şehir hastanesi, organize sanayi bölgelerine, TEKNOSAB’a ve otobana olan yakınlığı sebebi ile şehrin trafiğine karışmadan istediğiniz bölgeye rahat bir şekilde ulaşım imkanı sunmakta. Mahalle içerisinde her sokakta bir inşaat görüyoruz. Bu da gelişimi direkt olarak belli etmekte, en önemli noktası bu aslında. Her yapılan proje mahallemize başka bir artı daha katıyor, az önce de söylediğim gibi mahallemizin her sokağında bir inşaat görmek mümkün. Bu durumda da açık olmak gerekirse üst gelir grubuna sahip insanların yönelimini oldukça arttırmış durumda ve arttırmaya devam edecek. Yeni Balat gibi düşünebiliriz. Kayapa Zafer Mahallesi gelecekte Bursa’nın en gözde ve değerli mahallelerinden biri olacak, hatta oldu bile diyebiliriz. Hem yaşam standartlarında hem de kazanç ve yatırım kısmında oldukça değerli bir mahalle.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89