banner94

banner77

banner69

banner88

İş kazalarının yüzde 34’ü inşaatta

İnşaat el aletleri markası Hilti, inşaatta iş güvenliğine vurgu yaptı.

GÜNDEM 12.04.2017, 16:34 12.04.2017, 16:55
İş kazalarının yüzde 34’ü inşaatta
banner66

İnşaat el aletlerinin jenerik markası Hilti, en çok iş kazası yaşanan sektörler arasında yer alan inşaatta iş güvenliğinin önemine dikkat çekti.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektörü en tehlikeli iş kollarından biri olarak öne çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verilerine göre; Türkiye’de bir yılda gerçekleşen iş kazalarının yüzde 10’u, sürekli iş göremezliklerin yüzde 25’i ve ölümlü iş kazalarının yüzde 34’ü inşaat işlerinde gerçekleşiyor. İnşaat sektöründeki kazaların yaklaşık yüzde 30’u ise el aletlerinin kullanımı sırasında ortaya çıkıyor. Bu durum da inşaat el aletleri sektörünün önemini gözler önüne seriyor.

Kullanılan el aletlerinin iş güvenliği açısından ileri teknolojiye uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerektiğini belirten Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Sebastian Barth, çalışanların kendi inisiyatiflerine bırakılmaksızın ürünlerin kaynağında önlem prensiplerine uygun olmasının önemini vurguladı. İnşaat el aletleri sektörünün global jenerik markası Hilti’nin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Sebastian Barth, şu açıklamalarda bulundu; “İnşaat el aletlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından ileri teknolojiye uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerekiyor. Ayrıca el aletlerinin çalışanların kendi inisiyatiflerine bırakılmaksızın kaynağında önlem prensiplerine uygun olması çok önemli.”

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ

Sebastian Barth, inşaat el aletlerini kullanırken yaşanan iş kazalarının temel nedenlerini; iş güvenliği eğitimlerinin eksikliği, kaynağında tedbirsizlik, toplu koruma önlemi eksikliği, dikkatsizlik, kontrolsüz çalışma, malzeme ve ekipman güvensizliği, kişisel koruyucu donanım eksikliği, kontrol ve denetim eksikliği olarak açıkladı. Barth ayrıca, el aletlerinden kaynaklı iş kazaları ve meslek hastalıklarının; uzuv kayıpları, el ve parmak yaralanmaları, malzeme sıçramaları, göze veya cilde cisim batması, gürültü, titreşim ve toz maruziyeti olduğunu söyledi.

Hilti’nin kırıcı-delici ürünleri için kullandığı Aktif Tork Kontrol teknolojisi, makinenin delici ucunun işlem sırasında demir donatıya denk gelmesi gibi nedenlerle sıkışması durumunda anında gücü keserek motoru durduruyor. Bu sayede kırıcı-delicinin gövdesinin kendi ekseni etrafında dönme riskini ortadan kaldırıyor. Saniyeler içerisinde gerçekleşen bu güç kesme teknolojisi sayesinde çalışmaya en güvenli şekilde devam edilebiliyor. 

Bir diğer patentli özellik olan Aktif Titreşim Azaltma özelliği, kırıcı-delicilerin çalışma sırasındaki titreşimini yüzde 70’e varan oranlarda azaltarak çalışanları yoğun titreşime maruz kalma sonucu ortaya çıkabilecek mesleki hastalıklardan koruyor. Yine kırıcı-delicilerde bulunan toz toplama sistemleri ise işlem sırasında oluşan tozun yüzde 99’a varan oranda emilmesini sağlıyor. 

KABLOSUZ ÜRÜNLER KAZA RİSKİNİ AZALTIYOR

Hilti’nin ürün gamında önemli bir paya sahip olan kablosuz akülü ürünler kablo kopması, kabloya basma ya da takılma gibi kaza olasılıklarını minimuma indiriyor. Çelik, metal ve taş malzemelerin yüzeyini taşlamak, düzeltmek ve kesmek için kullanılan Hilti kesme ve taşlama makinaları ise zenginleştirilmiş teknolojisiyle iş sağlığı ve güvenliği konusunda artı değer yaratırken kullanışlı tasarımıyla günlük çalışma performansını artırıyor.  

İnovatif ve ileri teknoloji ürünleriyle dikkat çeken Hilti, iş sağlığı ve güvenliğini ön planda tutan ve insana değer veren bir marka olarak farklılaşıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89