banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat sektöründe örnek birliktelik

Sektörün öncüleri Bursa'da İMSİAD çatısı altında toplandı.

GÜNDEM 18.01.2012, 14:29 18.01.2012, 14:29
 İnşaat sektöründe örnek birliktelik
banner66

İnşaat sektörünün en önemli aktörlerinden olan müteahhitler yeni bir dernek çatısi altında birleşti. İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD) adı altında buluşan inşaat müteahhitler, sektörel sorunlara çözüm bulunmayı, Bursa ve Türkiye ekonomisinin lokomotif sökterlerinden biri olan inşaatın sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olmayı hedefliyor.

16 Kasım 2011’de tüzel kişilik kazanarak casino resmen kurulan İMSİAD’ın ilk genel kurulu Çelik Palas Otel’de gerçekleştirildi. Bursa’daki müteahhitlerin ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren işadamlarının bir araya geldiği toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, inşaat sektörünün 2010 yılında küresel bazda 7,1 trilyon dolarlık iş hacmi oluşturduğunu, bu rakamın 2020’de 12 trilyon çıkacağının beklendiğini bildirdi.

Nüfus artışı ve gelişmenin hızlı yapılaşmayı gerekli kıldığını belirten Gökçadır, “Hızlı yapılaşma ile kalite meselesini aynı anda çözmek zorunda olan inşaat sektöründe, müteahhitleri yakından ilgilendiren önemli sorun kalitesiz üretimin neden olduğu itibar kaybı ve imaj erozyonudur” dedi.

Sektöre girişte hiçbir asgari koşulun bulunmayışının sektörde yaşanan imaj erozyonunun temel nedeni olduğunu kaydeden Gökçadır, “İmar Kanunu’nda 5940 sayılı yasa ile yapılan değişiklik, müteahhitler için yetki belgesi zorunluluğunu getirdi ve bu zorunluluk bu ay yürürlüğe girdi. Kamu İhale Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikler kapsamında da firmalar için bir yeterlilik sistemi kurulması var. Firma yeterliliklerinin ise nitelikleri kanunlarla düzenlenecek özel sektör kuruluşları eliyle verilmesi yönünde düzenlemeler yer almakta. Bursa İMSİAD’ın rolü ne olur araştıracağız” diye konuştu.

İMSİAD, BURSA’NIN GELECE DAHA HIZLI HAZIRLANMASI İÇİN KURULDU

Bursa’nın 1. Derece deprem bölgesinde yer almasının, herkese çok önemli sorumluluklar yüklediğini vurgulayan İMSİAD Başkanı Gökçadır, bu noktadan hareketle Bursa’nın geleceğe daha sistemli hazırlanması, inşaat sektörünün tüm taraflarının bu sürece katkıda bulunması ve sektördeki firmaların güç birliği yapmaları amacıyla İMSİAD’ın kurulduğunu ifade etti.

GÖKÇADIR: ÜSTÜNDE DURACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ KONU ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’

Müteahhitleri, malzeme üreten sanayicileri, pazarlama ve uygulama yapan işadamlarını aynı çatı altında toplayarak, ortak güç birliği oluşturan bir yapılanmanın Türkiye’de ilk defa kurulduğunun altını çizen Gökçadır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurumlarla iyi ilişkiler, koordinasyon, yapı sorunları, trafik ve ulaşım, kaçak yapılaşma, planlama, deprem önlemleri ve özellikle üstünde duracağımız bugün Bursa’nın can güvenliği nedeniyle hayati öneme haiz, gecikme ve ihmale kesinlikle tahammülü olmayan, birinci öncelikli konusu kentsel dönüşüm çabalarına en büyük katkıyı koymak görev alanlarımız.”

Kısa sürede çalışmalarını komşu illerden başlayarak Türkiye’ye yayma arzusu içinde olduklarını da vurgulayan Gökçadır, “İMSİAD en kısa zamanda TİMSİAD olmalı” şeklinde konuştu.

Divan heyetini Ali İhsan Yeşilova, Naci Şahin, Levent Bilek ve Ali Kaya’nın oluşturduğu genel kurulda, Adil Gökçadır başkanlığında oluşan İMSİAD’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Nedret Bayramoğlu, Namık Ziya Mescioğlu, Naci Şahin, Haluk Özkıyıcı, Berat Göral, Ali Taşyakan, Atilla Ödünç, Nurcan Özdemir, Ramazan Sivri ve Levent Bilek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89