banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat sektörü yurt dışına odaklandı

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD), DİALOG Türkiye sponsorluğunda Yurt dışı Yatırım İlişkileri Geliştirme Toplantısını ve üye berat takdim törenini Sadabad Sarayı’nda yaptı. Etkinlikte ayrıca DİALOG Türkiye Ödül Töreni de gerçekleştirildi.

GÜNDEM 14.07.2022, 11:47 16.08.2022, 18:22
İnşaat sektörü yurt dışına odaklandı
banner66

Toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak ile siyasi partilerin, akademik odaların ve sektörel derneklerin başkan ve yöneticileri de katıldı.

Gecenin açılışında konuşan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, uzun ve stresli geçen pandemi dönemi sonrası üyeleriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, bu sürecin özellikle ticari hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Sektörde yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi için yurt dışı pazarlarla ilgili 4 ayaklı çalışma yürüttüklerini belirten Andıç, “Bunlar; Türkiye’de ürettiğimiz gayrimenkullerin yabancıya satışı, yabancı yatırımcıların Bursa’mızdaki projelere yatırımcı olmaları, yurt dışındaki projelere inşaat malzemelerimizi pazarlayabilmek ve taahhüt şirketlerimizin yurt dışında inşaat işi alabilmelerini sağlayabilmek. Dünya ikincisi olan inşaat sektörümüzün yurt dışında iş alabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. 2022 Mart ayında BTSO öncülüğünde, New York’ta görüşmeler gerçekleştirdik. Önümüzdeki aylarda ABD’ye tekrar giderek, çalışmalarımızı sonuçlandırmaya çalışacağız. Son bir yıldır üyelerimizi güvenli bir şekilde yurt dışına açma arayışımız çerçevesinde doğru bir adres olarak gördüğümüz Bursa’daki fahri konsoloslar ile iletişim halindeydik. Haziran ayının ilk haftasında İMSİAD olarak Özbekistan Fergana vilayetine 15 kişilik bir heyet ile resmi ziyaret gerçekleştirdik. Oldukça verimli geçen ziyaretimizde, başta Fergana valisi olmak üzere, inşaat sektörünü ilgilendiren tüm özel ve kamu kurumu temsilcileri ile görüşmeler yaptık. Geçtiğimiz hafta Özbekistan Fergana bölgesinden Bursa Valiliğimizin organizasyonu ile gelmiş olan Özbek heyeti Bursa’da ağırlayarak görüşmeler yaptık. İMSİAD, BTSO ve DİALOG Türkiye organizasyonu ile İran Kiş adasında Bursa’mızı tanıtmak ve sektörümüz ile ilgili 4 aşamalı ticari görüşmeler yapmak üzere çalışmalar yürütüyoruz. 22-25 Temmuz arasında, bu temasları gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, inşaat sektörünün zor bir süreçten geçtiğini bu süreçte sektör temsilcilerine destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi. Bursa’nın 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını, bu nedenle yöneticilerin müteahhitlerle çok iyi diyalog kurması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Bursa milletvekili Atilla Ödünç, Bursa ve civarındaki projelerin yurt dışı pazarlarına açılmasını kıymetli bulduğunu, her ülkede yabancıya konut satışının olduğunu söylerken; İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu da Türkiye güçlü olacaksa bölgesinin de güçlü olması gerektiğini kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir kendisinin de sektörün içinde yer aldığını belirterek bu zorlu süreçte yapılanları, çabaları önemsediğini ifade etti.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da belediye olarak dönüşümün önünü açacak çalışmalar yaptıklarına değinerek, 2022 yılını tapu ve dönüşüm yılı ilan ettiklerini, 30 bin hak sahibine tapularını dağıtacaklarını belirtti.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak ise sektörün eski ivmesini kazanması için desteklerin büyük önem arz ettiğini, bu dönemde ayrıca yurt dışı müteahhitlik işlerinin yeniden büyümeye dönüş noktasında sektör için büyük bir fırsat teşkil ettiğini söyledi. Şenocak, BTSO olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara uluslararası yatırım ve iş birliği imkanları sunabilmek adına Ticaret Bakanlığı destekleriyle inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe Ur-Ge projesi başlattıklarını kaydetti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89