banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat sektörü 1 Kasım'a odaklandı

Sektörün Bursa'daki önemli temsilcileri erken seçimi yorumladı.

GÜNDEM 21.10.2015, 10:45 21.10.2015, 10:45
İnşaat sektörü 1 Kasım'a odaklandı
banner66
7 Haziran’da gerçekleştirilen genel seçimler sonrasında sandıktan koalisyon çıktı. Siyasilerin yaptıkları görüşme sonrası uzlaşma sağlanamadı ve Türkiye yeniden bir seçim atmosferine merhaba dedi. 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimle Türkiye tekrardan sandık başına gidecek. İnşaat sektörünün temsilcileri bu kararın ülke için hayırlı olmasını dilerken bir an önce flu tablonun netleşmesini beklentisiyle 1 Kasım sonuçlarına odaklandı.



İMSİAD BAŞKANI NAMIK ZİYA MESCİOĞLU: Ülkemiz için hayırlı bir sonuç olsun

Seçim sathına girilmiş durumda. Biz isterdik ki koalisyon kurulsun, halkımız bir koalisyon neticesi doğurdu. Ama o kısmet olmayınca, bir erken seçim kaçınılmaz oldu. Malumunuz sandıklar, demokrasinin vazgeçilmez unsurları, ayrıca unutmayalım ki, ülkemiz yaklaşık 100 yıllık bir seçim geleneğine sahiptir. 1 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde de halkımız, demokratik sözünü söyleyecektir. Halkımızın demokratik tercihlerine saygımız sonsuz. Şuan da tek başına, güçlü bir iktidarın ihtiyacını hissediyoruz. İnşallah ülkemiz için hayırlı bir sonuç olur.

https://bay182.mail.live.com/ol/clear.gif





BURTİMDER BAŞKANI YUSUF AYDIN ESKİBOZKURT: https://bay182.mail.live.com/ol/clear.gifYeniden taşlar yerine oturmalıdır

1 Kasım’da yeniden sandık başında olacağız. 57 milyon vatandaşımız sandık başına gittiğinde Haziran seçimlerden beri yaşanılan her hadiseyi göz önünde bulundurarak oy verecek ve bu seçimin ardından hükümet kurulmasını desteleyecek. Vatandaşlarımızın arasında birlik beraberlik duygularının düzelmesi adına, atılacak her oyun kıymetinin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.

Erken seçim var olan tabloyu çok değiştirmeyebilir ve seçim sonuçlarından yine koalisyon hükümeti çıkabilir. Böylece Türkiye çok daha uzun süre hükümetiz kalma ve siyasal istikrarsızlığa savrulma riski ile karşı karşıya kalabilir. Bölgesel güvenlik ve ekonomik risklerin çok yüksek olduğu bu dönemde ülkeyi hükümetsiz bırakmak Türkiye’yi çok yıpratabilir. Bu durum ülkeyi provokasyonlara açık bir hale getirilebilir.

Temennimiz gerçekleşecek erken seçim ile taşların yeniden yerine oturmasıdır. Koalisyon ya da tek parti ile olsa da kısa sürede güçlü bir hükümet kurarak istikrar sağlanmalıdır.





BTSO İNŞAAT KOMİSYONU BAŞKANI ALİ TUĞCU: Sektör dinamizmiyle sıkıntılarını giderecek

 Ekonomik ve siyasal belirsizlik yatırımcının kararlarını ertelenmesine neden olmaktadır. Küresel ekonomik gelişmeler seçim süreci ile birleşince ülkemizde etkisini biraz daha fazla gösterdi. Konut kredisi faizlerinin artması taleplerin ertelenmesine sebep oldu. Haziran da yapılan seçimler sonrası siyasal istikrarın sağlanamaması ve erken seçime gidilmesi bu belirsizlik süresinin uzamasının ana sebebidir. Özellikle taleplerin artmasının beklendiği sonbahar aylarında, öngörülen beklenti tam olarak karşılanamayabilir. Ancak sektör bu sıkıntıları bertaraf edebilecek dinamizme sahiptir. Bir an önce ülkemizde siyasal istikrarın kurularak, sektörün önünü açacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu aynı zamanda yabancı yatırımcı talebini de daha çok arttıracaktır.

 

MÜSİAD BURSA İNŞAAT SEKTÖR KURULU BAŞKANI ALPARSLAN ŞENOCAK: Flu tablo netleşecek…



Ülkemiz son 1,5 yılda Cumhurbaşkanlığı, yerel seçimler, genel seçimler olmak üzere birçok önemli seçimi geride bıraktı. Seçim dönemleri piyasada her zaman bir durgunluk oluşturur. Bu çok olağan bir durumdur. Bu durgunluk seçim atmosferi dolayısıyla yeniden yaşanıyor. Tabii seçim atmosferinin yanı sıra dolardaki belirsizlik de durgunluğu artıran bir sebep olarak dikkat çekiyor. Tüm bunlarla birlikte ülkemizin son dönemler yaşadığı çalkantılı ve acı günlerin de etkisiyle flu bir tablo ortaya çıktığı söylenebilir. Bu flu durumların yaşanması tedirginliği artırdı ve faizler de yükseldi. Erken seçimin ardından Türkiyenin, güçlü bir siyasi irade ortaya koyabilmesi hayati bir önem arz etmektedir. Belirsizliğin son bulması ile birlikte net bir tablo ortaya çıkarsa inşaat sektöründeki durumun düzelmemesi için hiçbir neden yok.



İMDER BAŞKANI FAHRETTİN BAYKAN: İstikrar sektörü canlandıracak

Seçimlerden dolayı inşaat sektörü %50 yavaşlama yaşamaktadır. Bunun birinci sebebi seçimlerin tekrar edilecek olması, ikincisi banka kredi faizleri ile birlikte euro dolar paritesinin yükselmesidir. Bu konular elbette konut almaya niyetli kişileri olumsuz şekilde etkilemiştir. Bu olumsuzluk maddi anlamdan çok belirsizliğin insanlarda yarattığı endişedir. Yani insanlarımızın kenarda birikimleri var ama geleceği göremediği için gelecekten endişeli olduğundan ötürü bir yandan da terör olaylarının artması konut alacak kişilerin bu yatırımını olumsuz etkilemektedir. Önümüzdeki seçimlerde umudumuz odur ki Türkiye tekrar yeni bir istikrar ortamına girer, inşaat sektörü tekrar canlanır ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam eder.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89