banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat mühendislerinden deprem izolasyon incelemesi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, Bursa’daki deprem izolasyon uygulamalarını inceledi.

GÜNDEM 22.02.2017, 12:46 28.02.2017, 14:18
İnşaat mühendislerinden deprem izolasyon incelemesi
banner66

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 100 yatak ve üzerindeki hastanelerde zorunlu hale getirdiği deprem izolasyon sisteminin Bursa’daki uygulamalarını incelemesi için üyeleri ile birlikte teknik gezi düzenledi.

Sismik izolasyon sisteminin tanınması ve uygulama örneklerinin incelenebilmesi için inşaat mühendisleri, Bursa Şevket Yılmaz EAH KVC Bloğu’nu ve Kestel’deki 157 yatak kapasiteli hastaneyi gezdi. İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Müjgan Elmas, Şube Sekreteri Ayşegül Kebir ile birlikte sistem hakkında bilgi alan mühendisler, uygulamanın sağladığı avantajları yerinde görme fırsatı buldu.

Bursa’da kullanılan sistemler ile ilgili bilgi veren yetkililer, depremlerin ardından binalarda oluşan küçük hasarların hastane personeli ve doktorları olumsuz etkilediğini ifade ederek, hastane hizmetlerinin aksadığını bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın deprem izolatörlü binaları Türkiye geneline yayma kararı aldığını vurguladılar.

“BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGELERİNDE DE UYGULANACAK”

Hastanelerin mekanik ve elektrik altyapısının da depremlerin ardından aynı anda hizmet veremediğini aktaran yetkililer, birinci derece deprem bölgeleri ile 100 ve üzeri yatak kapasitesine sahip hastanelerde Deprem İzolatörlü Yapı Tasarımı uygulanması için genelge yayınlandığını kaydettiler. 

Sıvılaşma riski olan alanlarda deprem izolatörünün kullanılmadığına dikkat çeken yetkililer, 2013 yılında teknik şartnamenin yayınlanması ile sürecin başladığını, yerli izolatör uygulamalarının da yavaş yavaş kullanıldığını dile getirdiler. 





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89