banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat 16 ile BOÜ elele

İnşaat16 Grubu Derneği BOÜ Rektörü Prof. Dr. Recep İleri’yi makamında ziyaret etti

GÜNDEM 30.12.2013, 16:38 30.12.2013, 16:38
İnşaat 16 ile BOÜ elele
banner66
Üniversitelerde yetişen inşaat mühendislerine ve mimarlara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Akkan, “Bursa’nın inşaat sektöründe daha dinamik ve yenilikçi projeler üreten kişilere ihtiyacı vardır” dedi.   Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri ile ortak projeler üzerinde çalışılabileceğini belirten Akkan “Öğrencilerimizin staj imkanlarına da olumlu bakıyoruz. Teori pratikle desteklenmezse gösterilen çabalar anlamsız kalır” diye konuştu.  

İnşaat ve yapı alanlarında da akademik düzeyde eğitim çalışmalarının olması gerektiğini belirten Akkan “Sektörümüzde hizmet veren kişiler biz dahil daha da eğitimli ve bilinçli olmalıyız. Bunun için de üniversitelerde tecrübe paylaşım seminerleri ve çeşitli eğitim programları gerçekleştirilmeli.” dedi.  Akkan bunlara ek olarak yine bilinçlendirme çalışmaları kapsamında televizyon ve sosyal paylaşım sitelerinde kamu spotu yayınlarından yararlanılması gerektiğini belirtti.

Gerçekleşen ziyarette dernek üyelerine teşekkürlerini sunan Bursa Orhangazi Üniversitesi  (BOU) Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, genç bir üniversite olduklarını, dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa çalışılması gerektiğini dile getirdi. 



İleri “Piyasada inşaat sektörü ‘Sünger Sektör’ olarak bilinir. İnşaat sektörü piyasaya azımsanmayacak derecede istihdam sağlamaktadır. İşte görünmeyen bu yüksek istihdam tıpkı bir süngerde olduğu gibi görünmez ama büyük bir hacme sahiptir.” dedi. 



Dernek ve üniversite işbirliğinin her iki tarafa da büyük katkılar sağlayacağını dile getiren İler “Biz bilim tüketen değil bilim üreten bir üniversite olma amacındayız.” dedi. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89