banner94

banner77

banner69

banner88

İnegöl'de tasarım konuşulacak

Dünyaca ünlü tasarımcılar 22-26 Mart'ta İnegöl'de buluşacak...

GÜNDEM 17.03.2016, 18:18 17.03.2016, 18:18
İnegöl'de tasarım konuşulacak
banner66

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, (BTSO) İnegöl Belediyesi ve Modef’in desteği Türkiye’nin en büyük mobilya hammadde üreticisi Starwood firmasının ana sponsorluğunda İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan ‘I’m Design’ organizasyonunun tanıtım toplantısı Almira Hotel’de yapıldı.



‘Tasarım Her Dili Konuşur’ ana temasıyla 22-26 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan organizasyonun dünyaca ünlü tasarımcıların İnegöl’de buluşturacağını söyleyen İMOS Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Biz tasarımın gücüne inanıyoruz. Bu sebeple en önemli hedefimiz İnegöl’ü Türkiye’nin tasarım merkezi haline getirmek” dedi.

160 ülkeye yaptığı yaklaşık 350 milyon dolarlık ihracatla mobilya sektörüne damgasını vuran İnegöl, İMOS tarafından ikincisi gerçekleştirilecek olan ‘I’m Design’ organizasyonuyla, dünyanın gözünü İnegöl’e çevirecek.

Starwood firmasının ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan organizasyonun tanıtım toplantısında konuşan İMOS Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İMOS olarak, İnegöl mobilyasını dünyaya tanıtmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. En önemli hedeflerimizden birisi mobilya ihracatının artmasına katkı sağlamaktır. Çünkü biz bunu en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

İnegöl’ün 527 milyon dolar dış ticaret fazlası veren bir ilçe olduğunu da söyleyen Uğurdağ, İnegöl’de 330 milyon dolarlık bir mobilya ihracatı olduğunu da belirterek, “İnegöl, Türkiye mobilya ihracatının yüzde 15’ini, İMOS ise 198 üyesi ile İnegöl mobilya ihracatının yüzde 60’ını gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı.

I’m Design organizasyonunun İnegöl mobilya ihracatına da ciddi katkı sağlayacağına inandıklarını kaydeden Yavuz Uğurdağ,  dünyaca ünlü tasarımcıların İnegöl’de bir araya geleceğini belirterek, “Biz tasarımın gücüne inanıyoruz. Bu sebeple en önemli hedefimiz İnegöl’ü Türkiye’nin tasarım merkezi haline getirmek” dedi.



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89