banner94

banner77

banner69

banner88

İnegöl'de konut alma zamanı

İMDER Başkanı Fahrettin Baykan İnegöl konut sektörünü değerlendirdi.

GÜNDEM 20.04.2016, 16:32 20.04.2016, 16:32
İnegöl'de konut alma zamanı
banner66

İMDER olarak 124 üyeden oluşuyoruz. Her birimiz yılda 25 - 30 adet olmak üzere yılda 3 bin 500 civarı konut yapıyoruz. Tabi inşaat dünyanın büyük ve önemli sektörlerinin başında geliyor. İnegöl de sanayisi ve nüfus yoğunluğu ile ülkemizin en önemli ilçeleri arasında yer alıyor. Tabi İnegöl’deki inşaat sektörünü değerlendirecek olursak İnegöl’ün her zaman konut potansiyeli olduğunu düşünüyorum.    



İnegöl gerek sanayisiyle gerekse de mobilya başta olmak üzere birçok sektörde lider olmasıyla çok göç alan ve nüfusu da birçok ilin üzerinde olan bir ilçe. Doğal olarak İnegöl’ün bu açıdan daha çok konutu kaldırabilecek düzeyde olduğunu düşünüyorum. Ayrıca İnegöl’de Bursa’ya oranla konutlar oldukça makul fiyatlarda olduğundan bu da İnegöl’ün potansiyeli bir tık yukarıya taşıyor. İnegöl’de metrekareler bin 200 ile bin 1300 civarında ve bu durumda yatırımcılar ve konut ihtiyacı olanlar için oldukça cazip bir durum.



Seçimlerle gelen istikrar sayesinde 2016’ya umutlu başladığımızı söyleyebilirim. Ancak her şey yoluna girdi derken bu kez de global sorunlar, komşu ülkelerimizle yaşanan sıkıntılar ve Rusya uçağının düşürülmesi sektörü biraz durağan hale getirdi. Buna faizlerin de yükselmesi eklenince sektör genel olarak bundan olumsuz etkiledi. Bu genel tablo yavaş yavaş düzeliyor ama her şeye rağmen ben İnegöl’den ev almanın tam zamanı olduğuna inanıyorum. Vatandaş ev alacaksa hiç beklemesin. Çünkü İnegöl’deki daireler ucuz. 1-2 sene sonra burada konut fiyatlarının oldukça yükseleceğini düşünüyorum.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89