banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD'dan 17 Ağustos mesajı...

Mustafa Andıç: "Yapılarda depreme dayanıklı teknolojiler kullanılmalı"

GÜNDEM 17.08.2018, 09:48 17.08.2018, 09:49
İMSİAD'dan 17 Ağustos mesajı...
banner66

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç,                17 Ağustos 1999 tarihinde İzmit merkezli Körfez Depreminin acılarının hala taze olduğunu söyledi.

17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz yurttaşları rahmetle anan Andıç, 17 Ağustos’ta depremden çok, hiçbir mühendislik ve mimarlık hizmeti almamış binaların daha fazla yıkıma ve kayba yol açtığına dikkat çekti. Andıç, “Deprem öldürmez, bina öldürür sözünden hareketle, binalarımızın depreme hazır olmasını sağlayacak olan kentsel dönüşümü, konunun taraftarlarıyla istişare ederek, ivedilikle harekete geçirmeliyiz. Bu bağlamda devletimizin revize ettiği deprem yönetmeliğine uyarak, yapılarda depreme dayanıklılığın gerektirdiği teknolojileri kullanmak hayati önem taşımaktadır” dedi.

Kentsel dönüşümü bir fırsat olarak görmek gerektiğini ifade eden Andıç şöyle konuştu: “Ülkemiz dövizle enerji ithal eden konumda. Kentsel dönüşümü bir fırsat haline çevirerek, enerji dönüşümü sağlayacak binalar yaparak, kentsel dönüşümü enerji tasarrufu konusunda bir fırsata çevirebiliriz. Deprem dayanımı yüksek yapılar ve binalardaki enerji dönüşümünün maliyetini de kat karşılığı oranlarını piyasa değerlerine çekerek finanse etmek gereklidir. Burada kamunun da bazı teşviklere destek vermesi önemlidir.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89