banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD istedi Bakan Güllüce açıkladı

Bakan Güllüce Yeni Tip İmar Yönetmeliği ile ilgili müjdeyi verdi.

GÜNDEM 26.10.2015, 11:47 26.10.2015, 11:47
İMSİAD istedi Bakan Güllüce açıkladı
banner66
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ilk kez İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği (İMSİAD) tarafından dile getirilen ve yürürlüğe girmesi halinde Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat sektöründe birçok probleme sebep olacağı öngörülen Yeni Tip İmar Yönetmeliği’nin, 2016 sonunda yürürlüğe gireceğini müjdeledi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, bu konuyu uzunca bir süredir dile getirdiklerini hatırlattı. Bu konuyu son olarak Sheraton Hotel’de düzenledikleri bir toplantıda Bakan Güllüce’ye aktardıklarını kaydeden Mescioğlu, “Hemen bizim toplantımızın akabinde sayın bakanımız bu uygulamanın 2016 sonunda yürürlüğe gireceğini müjdeledi. Bizler de sektörümüz için böylesi bir müjdeye önayak olduğumuz için çok mutluyuz. Sektörümüz açısından alınan bu karar oldukça önem arz ediyor. Bizim tek temennimiz, seçimin ardından oluşacak olan yeni hükümetteki bakanımızla birlikte masaya oturup, daha uygun bir yönetmeliğin hazırlanmasını sağlamak olacak” dedi.

Mescioğlu, “Çok zorluk yaşayacaktık”

Mevcut imar yönetmeliğinin de birçok problemi olduğunu ancak bu haliyle bile iş gördüğünü belirten İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, “Biz şuan mevcut olan yönetmelikte de oldukça büyük problemler yaşıyoruz. Birçok eksiğinin olmasına rağmen bu haliyle de iş yapabiliyoruz. Eğer yeni yönetmelik birkaç ay sonra yürürlüğe girmiş olsaydı, sektörümüzü ciddi problemler bekliyor olacaktı. Şimdi sıra, her ilin kendi coğrafi ve iklimsel özelliklerine göre yönetmeliğe sahip olması ve o şekilde yönetilmesini sağlamakta. Tekrar söylüyorum bu yönetmelik ertelenmeseydi çok zorluk yaşayacaktık” diye konuştu.

Mescioğlu, “Mevcudun da eksiklikleri var”

Her ilin kendine has özellikler barındırdığını ve bu yüzden de yeni yönetmeliğin bir takım değişikliklere ihtiyaç duyduğunu düşündüklerini söyleyen Mescioğlu, “Yürürlükte olan yönetmelik bütün Türkiye’de geçerli. Biz, Bursa’da eğimli arazide inşaat yapıyorken, Konya’daki meslektaşlarımız düz arazide inşaat yapıyorlar. İşte problem de burada başlıyor. Birçok açından farklılık bulunan bu iki ildeki inşaatçılar, yani bizler aynı yönetmelikle bina üretemeyiz. Bu mümkün değil. Tüm şehirleri aynı yönetmelikle yönetmeye kalkarsanız, örnek olarak yaz ayları kısa olan illerimiz olduğu gibi, uzun olan illerimiz de var. Şimdi her ilde evler neden aynı balkon hakkına sahip olsun? Bizce farklılık olması lazım. Sonuçta illere göre iklim, arazi coğrafi koşulları değişiyor. Konuya bu şekilde bakılmasını sağlamaktı bizim hedefimiz. Sanırım bu hedefe kısmen ulaştık. Ama daha da kat edeceğimiz yol var. İnşallah daha da güzel sonuçlar alacağız” ifadelerini kullandı.

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, sözlerini bu yönetmeliğin ileri bir tarihte yürürlüğe girmesi konusunda kendilerine destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederek tamamladı.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89