banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD fuara damgasını vurdu

İzmir’den getirilen Deprem Simülatörü büyük ilgi gördü.

GÜNDEM 19.04.2012, 18:11 19.04.2012, 18:11
İMSİAD fuara damgasını vurdu
banner66

 İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD), son dönemde bulunduğu her platformda dile getirdiği deprem gerçeğini bir adım daha ileri götürerek Karşıyaka Belediyesi ve TÜYAP Fuarcılık katkılarıyla, 24. Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı’na deprem simülatörü getirdi.

 
‘Sadece 1 Dakika Yeter Anlamaya’
 
İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, “Bursa 1. Derecede deprem kuşağında yer alıyor ve zemini oldukça yumuşak. Bursa ovası 400 metre alüvyon dolgulu dolayısıyla dipten gelen deprem dalgaları tsunami dalgası gibi yüzeye geldikçe şiddetinin artmasına yol açacaktır. Yapılacak her yeni yapıda bu mantık gözetilerek yola çıkılmalıdır. Deprem kendini göstere göstere geliyor ve bu konuda acil harekete geçilerek önlem alınmalı. Unutmamak gerekir ki deprem değil dayanıksız yapılar felakete yol açar” dedi.
 
1999 depreminde gerçekle yüz yüze gelindiğini ifade eden Gökçadır, bu gerçekle her an karşı karşıya kalınabileceğinden hareketle herkesin bu konuya ayrı bir önem vermesi gerektiğini belirtti.
 
Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, TÜYAP Fuarcılık Müdürü İlhan Ersözlü ve Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya da İMSİAD standını ziyaret etti. Stantta 10 şiddetinde gerçekleşen deprem hem sesiyle hem de yarattığı sarsıntıyla korku yarattı. Yetkililer, deprem esnasında eşyaların sabitlenmiş olmasının önemine değinerek küçük ama hayat kurtaracak önerilerde bulundular.
 
Simülatörde 12 çeşit depremin canlandırılacağını ve bu depremlerin Kandilli Rasathanesi’nde alınan veriler ile hazırlandığını belirten Adil Gökçadır, simülatörde oturma odası, mutfak ve evin birçok bölmesi ile ev eşyalarının bulunduğuna vurgu yaptı.
 
‘Sadece 1 Dakika Yeter Anlamaya’ sloganıyla yola çıkan İMSİAD, depremin gerçekliğini kısa bir süreliğine de olsa test etmek isteyenler için fuar boyunca deprem similatörünü ziyaretçilerin ve katılımcıların kullanımına sundu.
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
az bulutlu
banner61
banner62
banner89