banner94

banner77

banner69

banner88

İMO, öğrencilere baret giydirdi

İMO Bursa Şubesi Orhangazi Üniversitesi baret giyme törenine katıldı.

GÜNDEM 26.10.2015, 13:24 26.10.2015, 13:24
İMO, öğrencilere baret giydirdi
banner66
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Yönetim Kurulu, Bursa Orhangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği baret giyme törenine katıldı. Törende üniversiteye yeni başlayan öğrencilere baretlerini İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleri giydirdi.  

BURSA-Orhangazi Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleşen törene Orhangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Sel, İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Yönetim Kurulu üyeleri Özgür Yaşar Özbey, Nurten Topaloğlu, Burak İmrekoğlu, Şube Sekreteri Ayşegül Kebir ve akademisyenler katıldı.  

Açılış konuşmasını yapan, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Sel, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Doç. Dr. Sel, öğrencilerin başarılı bir 4 yıl geçirmelerini dileyerek, amaçlarının sadece iyi bir inşaat mühendisi değil aynı zamanda iyi bir insan yetiştirmek olduğunu söyledi.

Öğrencilerin verdiği mini konserin ardından kürsüye çıkan İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Orhangazi Üniversitesi’nin önce iyi insan sonra iyi mühendis yetiştirebilmek ilkesini takdir etti. İnşaat mühendisi adaylarına İMO Bursa Şubesinin çalışmalarını anlatan Başkan Akyıldız, “Şubemizin şu an yaklaşık 3 bin 500 üyesi bulunuyor. Mesleğin teknolojik ve uygulama alanındaki gelişmelerini üyelere aktarıp, üyelerin kişisel gelişimine katkı sağlamak için seminer, kurs, kongre, sempozyum faaliyetleri düzenliyoruz. Bursa’da arka arkaya üç inşaat mühendisliği bölümünün açılmasıyla genç üyelerimizin sayısı arttı. Artık sizlerle mezun olmadan önce iletişime geçerek iyi bir mühendis olarak yetişmeniz için elimizden geleni yapıyoruz. Bizler mesleğe ilk atıldığımızda bu tür imkanlarımız olmadı. Kendi çabalarımızla hazırlanmaya çalıştık. Ama şu an İMO Bursa Şubesi, mesleğe yeni başlayan ve eğitimi devam eden üyelerimize destek olmaya çalışıyoruz. Öğrenci üye olarak etkinliklerimizden sizlerde faydalanabilirsiniz” dedi.

Konuşmaların ardından Orhangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız’a teşekkür plaketini takdim etti. Daha sonra İnşaat Mühendisliği Bölümü 1’nci sınıf öğrencilerine baretleri giydirildi, öğrenciler hep birlikte mühendislik yeminini etti. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner89