banner94

banner77

banner69

banner88

Haritacılar kıble tayini yapmaya talip

Kilis’teki cami kıblesi yanlışlığı HKMO Bursa Şubesi’ni harekete geçirdi.

GÜNDEM 01.03.2012, 13:52 01.03.2012, 13:52
Haritacılar kıble tayini yapmaya talip
banner66
TOKİ uygulamalarındaki mühendislik ve mimarlık hizmetleri eksikliğinin, Kilis’teki cami kıblesi yanlışlığında bir kez daha gözler önüne serildiğini belirten Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ufuk Ay, “Başta Bursa olmak üzere, şubemiz etkinlik alanındaki her yerde yapılacak cami, mescit gibi dini tesislerde son teknolojinin kullanıldığı teknik yöntemlerle kıble tayini ücretsiz olarak uzun yıllardır yapılmaktadır” dedi.
 
 
Kilis TOKİ konutları sakinlerinden birinin TBMM Dilekçe Komisyonu’na verdiği dilekçede, cami kıblesinin doğru olup, olmadığı konusundaki şüphelerini belirtildiğini ve bu konuda yardım istediğini kaydeden Ufuk Ay, Meclis’in TOKİ'den konu hakkında istediği cevapta kıblenin yanlış olduğunun ortaya çıktığını söyledi.
 
TOKİ’nin yapılan hatanın gerekçesi olarak verdiği cevapta, yoğun çalışma temposunu ve büyük projelerde bazen hataların yaşandığını ifade ettiğini aktaran Ay, “Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak bugüne dek TOKİ'nin yaptığı konut projelerinde mühendislik ve mimarlık hizmetlerinin yeterli olmadığı sürekli iddia edildi. Zamanla da ne yazık ki haklı çıkıldı. TOKİ uygulamalarında odaların mesleki denetimi, belediyelerin ve yapı denetim kuruluşlarının teknik denetimi zorunluluk haline getirilmelidir” dedi.
 
Teknik hataların ortaya çıkması için mutlaka deprem gibi doğal afetlerin yaşanmasını beklemeden gerekli önlemlerin alınması gerektiğine işaret eden Ufuk Ay, teknolojiden, ilim ve fenden yardım alınması gerektiğini ve mühendisler, mimarlar ile odalar ve yapı denetimlerin TOKİ uygulamalarının dışında bırakılmaması gerektiğini dile getirdi.
 
Ufuk Ay, şöyle devam etti:
 
“HKMO Bursa Şubesi olarak bir kez daha ifade ediyoruz ki, başta Bursa olmak üzere, şubemiz etkinlik alanındaki her yerde yapılacak cami, mescit gibi dini tesislerde son teknolojinin kullanıldığı teknik yöntemlerle kıble tayini ücretsiz olarak uzun yıllardır yapılmaktadır.”
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89