banner94

banner77

banner69

banner88

Görükle değerleniyor mu?

Görükle ve Dumlupınar mahallesinde yatırımlar sürecek mi?

GÜNDEM 26.02.2016, 15:31 26.02.2016, 15:31
Görükle değerleniyor mu?
banner66

Nilüfer İlçesi’nin en genç ve dinamik nüfusuna sahip mahallesi konumunda bulunan Görükle ve Dumlupınar mahallelerinde, konut projeleri birbiri ardına ve hız kesmeden yükselmeye devam ediyor.

En son gazetemizin 7’nci sayısında yaptığımız Bölge Analiz’de ele aldığımız Görükle’yi ve Dumlupınar’ı, 47’nci sayımızda yeni görüntüsü ile sizler için tekrar işledik.

Görükle ile Dumlupınar Mahallesi muhtarlarının yanı sıra İstanbul merkezli bir gayrimenkul firması yetkilisinin görüşüne göre, Görükle ile Dumlupınar mahallerindeki yatırımlar hız kesmeden devam edecek.

Bölgenin artan cazibesi, Bursa genelinde iş yapan firmaların ilgisini de buraya doğru kaydırıyor. Özellikle de Dumlupınar Mahallesi, Bursa’da iş yapan inşaat firmalarının ilgisinin kaydığı önemli bir lokasyon haline geliyor.



Dumlupınar Mahalle Muhtarı Aktaş: 5 yılda önemli artış gözlendi

20 yıldır Dumlupınar Mahallesi Muhtarı olarak görev yapan Reşat Aktaş’a göre bölgenin cazibesi, son 5 yılda önemli derecede artış kaydetmiş. Aktaş’ın görüşü, cazibe artışı ile konut projelerindeki artışın, Nilüfer’e bağlanmakla doğru orantılı olduğu yönünde. Artışı sadece Nilüfer ilçesi sınırlarına dahil olmaya bağlamanın da hata olabileceğini söyleyen Aktaş,”Uludağ Üniversitesi’nin olması neticesinde bu yapılaşma artıyor. 2 sene öncesine kadar burada daireler ucuzdu. Şimdi inanın, gidin bütün emlakçılara sorun, satılık 3+1 daire yok. Yer de kalmadı yapılmak için; işin enteresan tarafı. Görükle’nin böyle olacağını biliyordum. Çünkü üniversite burada. Sonuçta 55 bin öğrenci var burada okuyan. Bunun en az 10-15 bini Görükle’de, Dumlupınar’da” dedi.





Gayrimenkul Danışmanı Konu: Adetli dairenin yapılabileceği bir alan kalmadı.

Yıllar geçtikçe Görükle’deki nitelikli konut projelerinin sayısının artığına dikkat çeken Network Gayrimenkul, Gayrimenkul Danışmanı Alper Anıl Konu ise, Görükle’nin bir yatırım bölgesi olduğunu hatırlatarak, bu bölgede son 6-7 ay içerisinde fiyatlarda bir miktar artış yaşandığını dile getirdi.

Aile ve çalışanların da bölgeyi tercih etmeye başladığına dikkat çeken Konu, “Zamanında arsalar ucuz olduğundan dolayı daha düşük bütçeli yatırımlar ve binalar yapılırken, son zamanlarda daha iyi ve nitelikli ve daha güzel, daha şık, getiri anlamında daha da iyi olabilecek binalar yapılmaya başladı. Bursa genelinde inşaatlar yapan firmalar da buraya gelmeye başladı. Merkezi bölgede adetli dairenin yapılabileceği bir alan kalmadı. Var olanlar da çok pahalı gibi nitelendiriliyor. Aile ve çalışanların artışıyla birlikte Görükle, biraz daha değerleniyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
açık
banner61
banner62
banner89