banner94

banner77

banner69

banner88

Gemlik Kurşunlu göz kamaştırıyor

Yeni açılan çevre yolu ve sahil çevre düzenlemesi ile birlikte TOGG fabrikasının yakın bir noktada kurulmasıyla da dikkatleri üzerine çeken Gemlik’in Kurşunlu mahallesi, yapılan prestijli projelerle göz kamaştırıyor.

GÜNDEM 17.11.2023, 17:01 20.12.2023, 01:01
Gemlik Kurşunlu göz kamaştırıyor
banner66

Doğalgazın da gelmesiyle birlikte, önceden sadece yazlık olarak görülen Kurşunlu artık dört mevsim tercih edilmeye başlandı. Sektör temsilcileriyle Kurşunlu bölgesinin gelişimini ve yapılan projelerle gelişen yeni yüzünü konuştuk.

Ali Tuğcu

Tuğtaş İnşaat Yön. Krl. Bşk. Vkl.

Kurşunlu Mahallesi geçmişten günümüze Bursa’mızın doğal güzellikleriyle öne çıkan gözde sahil bölgelerinden biriydi. Aslında oldukça merkezi bir konumu bulunan; Gemlik ve Mudanya ilçelerinin arasında kalan bu bölgede imara açılan yeni yerler ve TOGG fabrikasının Gemlik ilçesine kurulması mahallenin değerini arttırdı. Buna ek olarak yapılan çevre yollarıyla birlikte ulaşım rahatladı, bu durum bölgeye yapılacak yatırımların hem önünü açtı hem de kalitesini de arttırdı. Altyapı, eğitim ve sağlık konularında da Kurşunlu’nun son 10 yılda hızla iyileştiğini söyleyebiliriz. Kurşunlu mahallesini diğer mahallelerden ayıran en önemli özelliği; denizi, yeşili, sakinliği ve temiz havasıyla bölgenin benzer yerlere göre daha bakir kalmasıdır. 2022 yılında doğalgazın bölgeye gelmesiyle artık yavaş yavaş her mevsim yaşanan bir bölge olma yolunda hızla ilerliyor. Bölgeye gelen doğalgazla birlikte artık villa tipi konutlardan çok apartman dairelerine; yazlık-sezonluk oturum fikrinden çıkıp dört mevsim oturuma doğru gittiğini söyleyebiliriz. Biz Tuğtaş İnşaat A.Ş. olarak bölgeye yabancı değiliz. 1994 ve 1996 yıllarında Tuğtaş Kanarya Sitesi ve Tuğtaş Tatil Sitesi olarak iki projemiz mevcuttu. 2021 yılında tamamladığımız Tuğtaş Marina Sitesi de şu anda bölgenin en güzel sitelerinden biridir. Önümüzdeki dönem 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğu 48 dairelik, havuzlu yürüyüş yolları bulunan yeni bir proje başlayacağız. Bursalılar’ın Kurşunlu’ya ilgisi, sürekli artan bir ivmeye sahip. Kurşunlu, yapılan yatırımlarla sadece Bursa’nın değil, çevre illerin de ilgisini çekmektedir.

Mustafa Altın

Makaza Altın İnşaat YKB

Kurşunlu Bölgesi; yıllardır eski Bursalılar’ın tercih ettiği bir yazlık bölgesi olma özelliği taşıyordu. Birkaç yıl önce bölgeye doğalgazın gelmesi, oto yollarının yeniden yapılması ile 12 ay tercih edilecek bir bölge haline geldi. Yine Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobil fabrikasının (TOGG) bu bölgeye çok yakın bir noktada olması bölgeye ayrı bir önem kazandırdı. Tatil beldesi olma özelliğiyle birlikte aynı zamanda TOGG başta olmak üzere gelişen istihdam nedeniyle Kurşunlu’nun önemi daha da arttı. Kurşunlu’da bulunan Kadınlar Plajı da bölgenin tercih edilmesinin sebeplerinden biri haline geldi. Şuan Gemlik’ten Altıntaş Mahallesi’ne kadar kullanılabilir durumda olan yol çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Kurşunlu Mahallesi’nin diğer bölgelerden ayıran özellik; arkasını orman ve zeytinliklere yaslayarak önünde deniz olması hasebiyle hem dağ, hem deniz havasının birilikte teneffüs edebileceğiniz nadir bölgelerden biri olmasıdır. Gelecekte hem yazlık hem kışlık olarak yani 12 ay kullanılabilecek durumda şekillenecek ve prestijli projeler öne çıkacaktır. Biz Makaza Altın İnşaat olarak bölgede; 6 blok, 35 daire ve 2 dükkandan müteşekkil ilk projemizin startını Aralık 2022’de vermiştik. 2+1 ve 3+1 ağırlıklı projremiz bu ay sonu itibariyle iskan iznini de alarak yaşamın başlayacağı bölgenin prestijli projelerinden biri olacaktır. Bursalılar’ın Kurşunlu Mahallesi’ne eskiden beri olan ilgisi her geçen gün daha da artmaktadır. Ben hala bir çok Bursalı’nın Kurşunlu’yu keşfedemediğini düşünüyorum. Kurşunlu’nun Bursa’nın en gözde, en güzel yerlerinden birini olduğunu rahatça söylebilirim.

Murat Evke

Evke Yapı YKB

Gemlik Kurşunlu bölgesi uzun yıllar öncesinden Bursalılar’ın sakin bir hayat geçirdikleri, yazlıkları olarak benimsediği, ancak son yıllarda bu özelliğini yeni projelere ev sahipliği yapan Mudanya’ya kaptıran bir bölge. Gemlik çevresinde gelişen yeni yatırımlar ve Togg’un kurulması bölgeyi cazip hale getiriyor. Kurşunlu, çevresindeki ilave yatırımlar ve serbest bölgenin aktifliği ile birlikte tekrar bölgenin gözdesi olma yolunda. Gemlik Belediyesi tarafından yeni yapılan Kurşunlu bölgesi planları ile mevcut yapılaşma şartlarının da korunmasıyla birlikte bölge bence özüne sadık kalacak. Bu şekilde gelişme yolunda önemli bir adım daha atıldı diyebiliriz. Bursa Büyükşehir’in kıyı sahil şeridindeki yenileme çalışmaları ile birlikte sahilin güzelleşmesi, rekreasyon alanlarının oluşması da bölgeye değer katan özelliklerden. Bizim de iki yıldır devam eden ve nihayete ermek üzere olan bölgenin yapısına uygun inşaa ettiğimiz konut projemiz de bölgeye değer katacak. Artık Bursa merkez ilçelerinde oturanlar yakın bölgelerde rahat nefes alabilecekleri sakin bölgeleri tercih etmekte ve bunların en başında da yakın zamanda Kurşunlu bölgesinin yer alacağını düşünmekteyim.

Meral Türkeş

Deniz Gayrimenkul YKB

Kurşunlu diğer sahil kasabalarına göre sahili uzun olan estetik, sakin bir kasaba, Kumla ve Narlı tarafına göre biraz daha dalgalı bir denize sahip fakat çok temiz bir suyu var. 1970’li yıllardan itibaren burada yapılaşma başladı. Yapılaşmanın yüzde 80’lık kısmı da o yıllardan kalma. Burasının da kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Son yıllarda Kurşunlu köyünün etrafına imar izni çıktı. Birkaç yeni proje başladı. Kurşunlu’ya son bir yılda çok rağbet görüyor. Togg’un kurulması ve doğalgazın bölgeye gelmesi rağbet görmesinin nedenlerinin başında geliyor. Togg’un etrafındaki arazilerde dönüm fiyatı 2 – 3 milyon TL’ye çıktı. Kurşunlu gelecekte en gözde yerlerden biri olacak, çünkü hem yeni yapılan sahil üst çevre yolu hem de deniz ve kıyı varlığı cazip hale getiriyor. Eski evlerin fiyatı 2 – 4 milyon TL arasındaa değişiyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89