banner94

banner77

banner69

banner88

Gemlik - Altınova yolu açılışa hazır

Bursa Valisi Münir Karaloğlu yakın zamanda açılması beklenen İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Altınova-Bursa arasındaki kısmını yerinde inceledi.

GÜNDEM 11.01.2016, 01:59 11.01.2016, 01:59
Gemlik - Altınova yolu açılışa hazır
banner66


Vali Karaloğlu: "Altınova-Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kısım her şeyi ile hazır. İnşaallah 15 Ocak ile 20 Ocak arasında Sayın Bakanımızın belirtecekleri bir gün, yapılacak tören ile İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Altınova-Gemlik arasındaki 40 Kilometrelik kısmını hizmete açacağız."dedi. 



Asrın projesi olarak adlandırılan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun, Gemlik'ten Körfeze kadar olan kısmında incelemelerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu: "İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Altınova-Bursa arasındaki kısımda tamamlanan çalışmaları yerinde inceledik. Geçen hafta da ifade ettiğimiz gibi 40 Kilometrelik Altınova-Gemlik arasındaki otoyol şu anda açılmaya hazır. Dört kavşak bölgesiyle samanlı tünelleriyle 3500 metrelik 3x2 genişliğinde iki tüp şeklindeki, Türkiye'deki otoyollar içerisinde en geniş ve en uzun tünelimiz ile 40 kilometrelik kısmımız her şeyiyle hazır. Levhalamalarımız, aydınlatmalarımız, tünel içi aydınlatma, havalandırma ve yönlendirme levhalarıyla bu 40 kilometrelik alan kullanıma hazır. İnşaallah 15 Ocak ile 20 Ocak arasında Sayın Bakanımızın belirtecekleri bir gün yapılacak tören ile İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Altınova-Gemlik arasındaki 40 Kilometrelik kısmını hizmete açacağız. Artık Bursa'dan  İstanbul istikametine seyahat eden vatandaşlarımız Orhangazi İlçemizi ve Yalova'yı görmeden Samanlı Dağlarının altından direk Altınova'ya ulaşmış olacaklar. Yolu bu gün biz de denedik son derece konforlu, son derece keyifli bir yol olmuş. 







Yolun çevre düzenlemesi tamamlanmış, etrafta oluşan şevlerde 110.000' e yakın ağaç dikilmiş. Sanki 40 yıllık bir yolda seyahat ediyormuşsunuz gibi yeşilin içerisinde seyahat etme şansımız var. Yol üzerindeki sosyal tesisler ve akaryakıt istasyonları da vatandaşımızın sorun yaşamaması için inşaallah yolun hizmete alındığı gün açılmış olacaklar. 

Ben emeği geçen herkesi, başta Ulaştırma Bakanlığımızı, Karayolları Genel Müdürlüğümüzü ve Kamu Özel Bölge Müdürümüzü ve müdürlükte çalışan bütün teknik arkadaşlarımızı ve proje kapsamında burada yükün altına giren, elini taşın altına koyan özel sektörümüzü kutluyorum. Vatandaşımıza hayırlı olsun. 



Bundan sonra İstanbul'a seyahat etmek bizim için çok daha konforlu olacak. İnşaallah Mayıs ayında şu an üzerinde bulunduğumuz İzmit Körfez Köprüsü tamamlandığında artık İstanbul Bursa'ya, Bursa İstanbul'a çok yaklaşmış olacak. İnşaallah o günleri de hep beraber görürüz diye temenni ediyorum. Tekrar milletimize şehirlerimize hayırlı uğurlu olsun."şeklinde konuştu. 



Mega projeyi yerinde inceleyen Vali Karaloğlu'na, Kamu Özel Sektör Bölge Müdürü Murat Gönenli, Güney Yaklaşım Proje Müdürü Özcan Başkazancı da eşlik etti.  
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
açık
banner61
banner62
banner89