banner94

banner77

banner69

banner88

Geleceğin mühendisleri Tuana'da

UÜ İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Tuana Evleri'ne teknik gezi.

GÜNDEM 21.03.2016, 09:31 21.03.2016, 09:31
Geleceğin mühendisleri Tuana'da
banner66
İnşaat Mühendisleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Uludağ Üniversitesi öğrencilerini şantiyeleri gezdirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İMSİAD’ın organizasyonuyla düzenlenen teknik gezide öğrenciler Alpiş Group’un Tuana Evleri’ni inceledi.

İMSİAD, Uludağ Üniversitesi’nin inşaat sektörü ile ilgili bölümlerinde eğitim gören öğrencilerle ilgili projeler üretmeye devam ediyor. Bursa’nın seçkin inşaat firmalarından oluşan Üyelerini öğrencilerle buluşturan İMSİAD şimdilerde de öğrencileri nitelikli inşaat projelerinin şantiyelerine götürerek, onlara teoride öğrendiklerini sahada görme fırsatı sunuyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde İMSİAD tarafından düzenlenen teknik gezide İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün önderliğinde öğrenciler Alpiş İnşaat’ın Tuana Evleri şantiyesini gezme fırsatı yakaladı.

Seçkin konut ve iş merkezi projeleriyle Bursa inşaat sektörünün öncü firmalarından olan Alpiş Group’un, ulaşım projeleriyle Bursa’nın cazibe bölgeleri arasına giren Yalova Yolu’nda başlattığı Tuana Evleri projesine düzenlenen teknik geziye Alpiş Group Genel Müdürü Kerim Karaalp, İMSİAD Genel Sekreteri Faruk Özcan, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ve 50’ye yakın öğrenci katıldı.

Öğrenciler hayran kaldı…

356 daire 23 işyerinden oluşan Tuana Evleri projesini gezerek projedeki tüm ayrıntıları dikkatlice inceleyen geleceğin inşaat mühendisleri, projede kullanılan ürün grupları başta olmak üzere, bu projeyi benzer projelerden ayıran teknik farklılıklara hayran kaldılar.Milosbet initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">

Ziyaretin sonunda değerlendirmelerde bulunan UÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, “Bugün Bursa’nın öncü inşaat firmalarından Alpiş Group’un yapmış olduğu son projesini büyük bir ilgiyle gezdik. Hakikaten teknik özellikleri, yerleşimi, konumu, tercih ettiği boyutlar ve mimari kimlik tarzıyla çok takdire değerli bir proje. Hem bizi davet ettikleri için, hem de Bursa’ya böyle güzel bir eser kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz de bu gibi etkinliklerle derslerde öğrendiklerini sahada görme fırsatı yakalıyor.” dedi.

Karaalp: Öğrenciler kendini geliştirmeli…

Alpiş Group Genel Müdürü Kerim Karaalp ise “ Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerini ağırlamaktan mutluluk duyduk. Üniversitemiz İMSİAD ile birlikte çok güzel projelere imza atıyor. Öğrenci kardeşlerimiz de bu gibi projelere dahil olarak kendilerini geliştirebilme fırsatlarını değerlendirmeli. Her sektörün olduğu gibi bizim sektörümüzün de her zaman işini doğru yapan, teknik donanımı yüksek elemanlara ihtiyacı var. Öğrenci kardeşlerimize eğitim ve öğretim hayatlarını en güzel şekilde tamamlamalarını ve kendilerini geliştirmelerini öneriyorum. Bizler kendilerine her zaman yardımcı olmaya hazırız” dedi.

 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89