banner94

banner77

banner69

banner88

Geleceğin mimarları mezun oldu

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 20 öğrenci mezun oldu. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan mezuniyet töreninde geleceğin mimarları diplomalarını alarak kep fırlattı.

GÜNDEM 01.07.2015, 16:03 01.07.2015, 16:03
Geleceğin mimarları mezun oldu
banner66

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 20 öğrenci mezun oldu. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan mezuniyet töreninde geleceğin mimarları diplomalarını alarak kep fırlattı.

2014-2015 eğitim öğretim döneminde sona yaklaşılırken eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler bir bir mezun olmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni başarıyla tamamlayan 20 öğrenci gerçek diplomalarını alarak kep fırlattı. Törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan başta olmak üzere, Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlileri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, hangi meslekte olursa olsun önce insan olunması gerektiğini söyledi. İş hayatının zorluklarından bahseden Ulcay sosyal olmanın her şeyin anahtarı olabileceği öğüdünde de bulundu.  Eğitimin birleştirici tarafı olduğunun altını çizen Ulcay,  çeşitli tavsiyelerde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Yeni eğitim binası müjdesi…

Ulcay’dan sonra konuşan Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk de lider ruhlu ve başarılı birer mimar yetiştirdiklerinin altını çizdi. Ailelere desteklerinden ötürü teşekkür eden Akıncıtürk, kentsel belleklerin ancak iyi mimarlar ile oluşabileceğine değindi. Akıncıtürk’ün ardından sözü alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Uludağ Üniversitesi ile Belediye arasında yakın zamanda yeni eğitim binası ile ilgili bir protokol imzalanacağı müjdesini verdi. Son olarak konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan da şehirleri şehir yapanın mimarlar olduğunu söyledi. Şehirdeki kimliğin mimari eserlerle oluştuğunun altını çizen Yazgan, mimarlara meslek hayatlarında başarılar diledi.

Mimarlar Odası’ndan ödül…

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Fakülte birincisi Ceyda İlhan, ikincisi Oğuz Uslu ve üçüncüsü Aylin Maltaş başta olmak üzere tüm öğrenciler gerçek diplomalarını ailelerinin ve öğretim görevlilerin elinden aldılar. Ayrıca Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Banu Bayrak Tümer ve Üye Seyhun Öner dereceye giren ilk 3 öğrenciye ödül verdi.

Diploma ve ödüllerini alan öğrenciler coşku içerisinde keplerini havaya fırlattı. Kep atma töreninin ardından program sona erdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner89