banner94

banner77

banner69

banner88

Faturalar ista ile azalacak

Kışa hazırlıklı girin

GÜNDEM 26.08.2013, 09:49 26.08.2013, 09:49
Faturalar ista ile azalacak
banner66
Dünyanın enerji verimliliği alanındaki lider şirketi Alman ista’nın Türkiye Genel Müdürü Zafer Yavuztürk, “Isınma giderlerinde yüzde 40’a varan tasarruf için kışı beklemeyin. Sistemi yaz aylarında kurdurarak kışa hazırlıklı girin” dedi.



Merkezi sistemle ısınan binalarda kullanılan ısı pay ölçer cihazlarını yaz aylarında taktırarak, gelecek kışı rahatça bekleyebilirsiniz. 2008 yılında Türkiye pazarına giren, dünyanın enerji verimliliği alanındaki lider şirketi Alman ista’nın Türkiye Genel Müdürü Zafer Yavuztürk, “Isı pay ölçer taktırarak ısınma giderlerinizi yüzde 40 azaltabilirsiniz” dedi. Merkezi sistemle ısınan binalarda kullanılma zorunluluğu bulunan ısı pay ölçer sistemlerinin dairede tüketilen enerji miktarını saptamanın mümkün olduğunu belirten Yavuztürk, “Kurulumu çok basit olan sistemde, herhangi bir tadilata gerek kalmadan küçük cihazlar radyatörlere monte ediliyor. Böylece faturalandırma, tüketilen enerjinin daire ya da metrekare başına bölünmesi yerine radyatörün kullanımına bağlı olarak gerçekleştiriyor. Konut sakinleri termostatik vanalar sayesinde odaların sıcaklıklarını istedikleri konuma ayarlayabiliyor. Kullanılmayan odalarda minimum seviyeye getirilen sıcaklık, faturaya enerji tasarrufu olarak yansıyor. Herkes evindeki ısı düzeyini kendi ayarlayabiliyor” diye konuştu.



YAZI AYLARINI DEĞERLENDİRİN!



Soğuk kış günlerine hazırlık için adımların bugünden atılması gerektiğine işaret eden ista Türkiye Genel Müdürü Yavuztürk, “Apartmanınıza kurmak istediğiniz sistem için bizi 0216 474 22 22 numaralı telefondan arayabilirsiniz” dedi. Bilindiği gibi Türkiye’de 2007 yılında çıkan Enerji Verimliliği Kanunu (ENVER) ve bu kanuna istinaden yayımlanan yönetmelikte ısı pay ölçer kullanımı zorunluluk haline geldi. Eski binalara tanınan geçiş süresi ise geçen mayıs ayında tamamlandı. Buna göre, tüm merkezi ısıtmalı binaların bu sisteme geçmesi gerekiyor.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89