banner94

banner77

banner69

banner88

Evke'den öğrencilere altın öğütler

Murat Evke: Sektörün iyi mimarlara ihtiyacı var...

GÜNDEM 31.12.2015, 09:37 31.12.2015, 09:37
Evke'den öğrencilere altın öğütler
banner66
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Evke Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Evke’yi öğrencilerle buluşturdu. Aynı zamanda İMSİAD Üniversite İnşaat Sanayi İşbirliği Komisyonu Başkanı da olan Evke öğrencilere deneyimlerini aktardı.

İMSİAD, iş adamı öğrenci buluşmalarına devam ediyor. Her hafta birbirinden değerli müteahhit ve inşaat sanayicilerini öğrencilerle bir araya getiren İMSİAD’ın bu haftaki konuğu, Bursa’nın önemli mimarlarından biri olan Murat Evke oldu. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Taş’ın da katıldığı söyleşide Murat Evke, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Mesleğinizi sevin…

Konuşmasına öğrencilere ‘meslektaşlarım’ diyerek başlayan Evke, mimarlığın çok güzel, özel ve avantajlı bir meslek olduğunu söyledi. Kendi hayatına dair kesitleri öğrencilerle paylaşan Evke şunları söyledi: “Okurken mimarlığın avantajlı bir meslek olduğunu anlayamıyorsunuz belki ama mezun olur olmaz özel bir mesleğin mensubu olduğunu hemen fark ediyorsunuz. Ben ilk avantajını askerliğimi yedek subay olarak yaparak gördüm. Sizler de gerek iş gerek özel hayatınızda mesleğinizin avantajlarını göreceksiniz. Dolayısıyla mesleğinizi sevin ve kıymetini bilin” dedi.

Başarılı olmanın püf noktalarını da öğrencilerle paylaşan Evke: “Yaptığınız işte başarılı olabilmeniz için öncelikle çok çalışmanız gerekiyor. Daha sonra işlerinizi doğru, dürüst ve olabildiğince çabuk yapmalısınız. Bu şekilde yaptığınız çalışmalar da sizin ileride alacağınız  muhtemel işlerinize de referans olacaktır. Bir de artık günümüzde herkes mesleki özellik olarak birbirine benzemeye başladı. Yarın bir gün sizler mezun olduğunuzda birbirinizden ayrılan özelliklere sahip olmanız gerekiyor. Fark yaratmalısınız, yapılmayan şeyleri yapmalısınız ki başarılı olabilesiniz.”

Eskiz çalışmalara önem verin…

“Bursa ve ülkeye değer katmak için hiç yılmadan çalışıyoruz” diyen Evke, isminin arkasında dürüstlük, güven ve başarılı bir ekibin olduğunu vurguladı. Teknolojinin gelişimiyle mimarların artık tüm çizimlerini bilgisayar üzerinde yaptığını belirten Evke, kağıt üzerinde eskiz çalışmalarını da yabana atmamak gerektiğinin altını çizdi. Üniversite boyunca mutlaka kendinizi geliştirin diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Evke, kesinlikle boşa zaman harcamayın dedi.

İnşaat sektörünün iyi mimarlara ihtiyacı olduğunu belirten Evke, sözlerini şöyle tamamladı: “İnşaat sektörü son zamanlarda ivme yakalayan bir sektör. Bu doğrultuda sektörün çok iyi mimarlara ihtiyacı var. Bursa’nın da Bursa’yı bilen, Bursa'da yaşayan, Bursa halkını tanıyan, hassasiyetlerini bilen mimarlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir mimar projesini yaparken yaşadığı çevreyi iyi bilmeli ve oranın insanlarını iyi tanımalıdır. Meslekte başarılı olmanın diğer önemli faktörlerinden biri de çevrenizi ve networkunuzu geniş tutabilmektir.”

Evke’ye teşekkür…

Konuşmanın ardından öğrenciler merak ettiklerini Evke’ye sordu. İnteraktif bir şekilde devam eden söyleşinin sonunda Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Taş tarafından Evke Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Evke’ye teşekkür belgesi verildi.

 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89