banner94

banner77

banner69

banner88

Emlakta Amerikan rüyası

100 bin dolarlık daireler 40 bin dolara düştü

GÜNDEM 25.04.2013, 16:18 25.04.2013, 16:18
Emlakta Amerikan rüyası
banner66
Emlak ve finansman yatırımları uzmanı USCO Capital Group Yatırım Danışmanı Süha Çolakoğlu, “Riski olmayan, kârlı yatırımlar için Amerika Birleşik Devletleri çok büyük fırsatlar vaat ediyor” dedi.



Ulaş Bayram



Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan mortgage krizinin ardından emlak fiyatlarının önemli ölçüde dibe vurduğunu söyleyen USCO Capital Group Yatırım Danışmanı Süha Çolakoğlu, Konut ve Yapı’ya yatırım fırsatları hakkında açıklamalarda bulundu. 3 yıl önce 100 bin dolar civarında alıcı bulan dairelerin bugünlerde 40 bin dolarlara kadar düştüğünü belirten Çolakoğlu, “Üst segmentlerde de yani Luxury Homes olarak geçen evler 1 milyon dolardan alıcı bulurken şu an 350 bin dolar rakamlarına kadar düştü” dedi. Evlerin değerinin bu kadar düşük olmasının nedenini, bankaların elinde biriken konut stokları olduğuna işaret eden Çolakoğlu,  “Bankalar, evlerin aidatları, vergileri, bahçe bakımları, tadilatları ile uğraşmamak için evleri çok düşük değerden satıyor” diye konuştu.



BURSALI YATIRIMCI FIRSATI KAÇIRMASIN



Bursa’da yatırım kültürünün çok eskiye dayandığını ve en iyi yatırımcıların Bursa’dan çıktığını anlatan Emlak ve finansman yatırımları uzmanı USCO Capital Group Yatırım Danışmanı Süha Çolakoğlu, ABD’de emlak yatırımı yapmak isteyenlere şöyle seslendi:



“Fiyatı 30-50 bin dolar olan bir daireyi 600-700 dolara kiraya verip aidatları ve vergisini ödedikten sonra her ay 300-350 dolar net getiri elde edilebilirsiniz. Bu dolar bazında yıllık yüzde 10 gibi bir getiriye denk geliyor. Buna göre 8-10 yıl içinde yatırım kendini ödemiş oluyor. Ancak bu yatırımın asıl cazip yani bu dairelerin 3-4 yıl içinde alım bedelinin çok üzerinde değer kazanma potansiyeli. Çünkü bugün aynı daireyi yeniden inşa etmek isteseniz maliyeti bu fiyatın çok üstünde olacaktır. Birkaç yıl içerisinde satın aldığınız evin fiyatı üzerinden minimum yüzde 30artış sağlamakla kalmayıp düzenli olarak da kira geliri elde etmiş olursunuz. Yani aynı örnek üzerinden gidersek; 80 bin dolara aldığınız evi bundan birkaç yıl sonra ortalama 110 bin dolara satabilir ve ek olarak da aldığınız ortalama 21 bin 600 dolar kira geliri ile toplam karınız 51 bin 600 dolar olur.”



ABD’YE GİTMENİZE GEREK YOK



USCO Capital Group Yatırım Danışmanı Süha Çolakoğlu, ABD’de yatırım yapmak isteyenler kusursuz bir hizmet sunduklarının da altını çizerken,  yatırımcıların sadece vekalet vermesiyle bütün prosedürlerin kendileri tarafından eksiksiz bir şekilde yerine getirildiğini söyledi. Yatırım süreciyle ilgili de bilgiler aktaran Çolakoğlu, “Örneğin; tatil cenneti Florida’da almayı arzu ettiğiniz emlak için isteğiniz olan bölge, vereceğiniz peşinat miktarı ve yapmak istediğiniz yatırım miktarını birlikte belirliyoruz. Bu konuda sizin için gerekli araştırmayı yaparak, fiyat, bölge ve son 10 yılda bölgedeki gelişmeler ve ilerideki muhtemel gelişmeleri bilgi olarak tarafınıza sunuyoruz.  Florida’da gerek banka gerekse kişilerin satışa sunduğu emlak portföyü üzerinden sizin arzu ettiğiniz kriterlere göre short list oluşturuyoruz. Daha sonra oluşan bu liste üzerinden almayı arzu ettiğiniz eve birlikte karar veriyoruz. Hangi evi alacağınıza karar verdikten sonra gerekli sözleşmeler yapılıyor” ifadelerini kullandı.



Çolakoğlu, ABD’de yatırım fırsatlarıyla ilgili detaylı bilgilerin www.amerikadaemlakalim.com sitesinden de ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
kapalı
banner61
banner62
banner89