banner94

banner77

banner69

banner88

Doğalgaz sektörü ‘Güvenli Doğalgaz ve İnovasyon’ temasıyla buluştu

2. Bursa İç Tesisat ve Güvenli Doğalgaz Çalıştayı, “Güvenli Doğalgaz ve İnovasyon” ana temasıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

GÜNDEM 15.03.2023, 14:07
Doğalgaz sektörü ‘Güvenli Doğalgaz ve İnovasyon’ temasıyla buluştu
banner66

Doğalgaz, Enerji, Mekanik Mühendisliği Sanayici İşadamları Derneği (DEMSİAD), İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) ve Odaklı Grup işbirliğinde “Güvenli Doğalgaz ve İnovasyon” ana temalı olarak düzenlenen 2. Bursa İç Tesisat ve Güvenli Doğalgaz Çalıştayı’n “Yasal Düzenlemeler/Uygulamalar ve Sektörün Geleceği ” başlıklı üç oturumda sektöre ilişkin düzenlemeler ve güncel gelişmelerin masaya yatırıldı.

Çalıştayda başta, İMSİAD Başkanı Şeref Demir, DEMSİAD Başkanı Alptekin Şahintürk, DEMSİAD üyeleri ve çok sayıda firma temsilcisi olmak üzere yaklaşık olarak 250 kişinin hazır bulundu.

Türkiye iklimlendirme sektörü, güvenli doğalgaz, sektöre ilişkin son gelişmeler, yasal düzenlemeler, yeni teknolojiler, yaşanan sorunlar ve çözüm yolları ele alındığı 2. Bursa İç Tesisat ve Güvenli Doğalgaz Çalıştayı’nın açılışında konuşan DEMSİAD Başkanı Alptekin Şahintürk,”Çalıştayın önemini yaşadığımız deprem afetiyle acı bir şekilde bir daha öğrenmiş olduk. Odağımıza insanı aldığımız ve dünyamızı tehdit eden karbon ayak izini azaltmaya çaba harcadığımız bu dönemde böyle bir çalıştaya imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Enerjin çok değerli hale geldiği ve önceliğin tasarrufa verildiği bir süreçten geçiyoruz. Birlikte daha güçlüyüz. Bu manada DEMSİAD olarak sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi, sektörün gelişimine katkı sunmayı en önemli görev edinmiş bulunmaktayız. Destek veren, katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştayda konuşma yapan İMSİAD Başkanı Şeref Demir ise , “Yapıların imalatındaki önemli kalemlerinden biri olan tesisatla ilgili böyle bir organizasyonun oluşması çok değerli. Bu çalıştaya gelen destek veren herkese özelikle teşekkür ederim. İMSİAD olarak da vurguladığımız nitelikli yapılaşma farkındalığın daha yükseğe çıkarılmasına faydası olacaktır. İMSİAD olarak kurulduğumuz gündem beri yeşil ve çevre dostu enerjiyi, çevre dostu yeşil binalar, güneş enerjisi, ısı pompaları ve sismik izolatörler gibi konularda çok sayıda çalıştay ve organizasyona imza attık. Bu çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Çalıştay oturumlar ve bilgi alışverişiyle devam etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89