banner94

banner77

banner69

banner88

Büyükşehir’den tarıma tam destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘2024-2029 Tarım Vizyonu’, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda kamuoyuyla paylaşıldı.

GÜNDEM 13.02.2024, 22:58
Büyükşehir’den tarıma tam destek
banner66

Bursa’da kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla fide-fidan temininden kaliteli üretimin sağlanmasına, ekipman desteğinden ürünlerin satış ve pazarlamasına kadar her alanda çiftçilere katkı sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2024-2029 Tarım Vizyonunu da belirledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki toplantıda 5 yıllık sürecin tarım planlaması hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi. Şehrin sahip olduğu tarım potansiyelini en üst seviyeye çıkarma konusunda kararlı olduklarını belirten Başkan Aktaş, “Tarım konusunda gaza basmak zorundayız. Yeni dönemde şampiyonlar liginde olmak zorundayız” dedi. Toplantıya, Başkan Alinur Aktaş’ın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Ziraat Odası başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile tüm tarım paydaşları katıldı.

“Muhteşem bir potansiyele sahibiz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarım konusunda genel durumu gösteren bir sunum yaptı. Yeni süreçte de desteklerin artarak devam edeceğini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, tarım konusundaki çalışmaları tam bir işbirliği içerisinde yürüttüklerini, şehre katma değer sağlamanın hesabında olduklarını belirtti. Tarım konusunda sahip oldukları potansiyeli daha iyi değerlendirmek istediklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Bizler tarım ve çiftçiye yönelik daha fazla projeler geliştirerek teşvik edici hamleler yapma gayreti içerisindeyiz. Tarım potansiyelini en üst seviyeye çıkarma konusunda da kararlıyız. Tarım konusunda gaza basmak zorundayız. Tarım toprakları, bu şehrin yüzölçümünün yüzde 40’ına tekabül ediyor. Bursa tarımı hem şehrimiz hem de ülke ekonomisi için önemli bir yere sahip” dedi.

“Desteklerimiz devam edecek”

Tarım konusunda tüm paydaşlarla sürekli iletişim ve istişare halinde olduklarını dile getiren Başkan Aktaş, tarım alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Tarımsal amaçlı tahmin ve erken uyarı meteoroloji istasyonu kurulumu projesini hayata geçirdiklerini, hibeli fide-fidan desteği projesiyle Keles, İznik, İnegöl, Orhaneli, Yenişehir, Büyükorhan, Mustafakemalpaşa öncelikli olmak üzere tüm ilçelerde yüzde 60 hibeli fide-fidan dağıtımları yapıldığını anlatan Başkan Aktaş, bu sayede çiftçilere ekonomik anlamda ciddi destek sağlandığını söyledi. 1000 civarında çiftçi ailesini sürece dâhil ederek hem kendi bölgelerinde nitelikli üretim yapmalarını sağladıklarını hem de bunu ekonomik kazanca çevirdiklerine değinen Başkan Aktaş, “Desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.

“Dünya pazarına açılmak zorundayız”

Kooperatiflerin çok kıymetli olduğunu, özellikle kadın kooperatiflerinin üretimlerini her zaman desteklemeye özen gösterdiklerini anlatan Başkan Aktaş, 2023’te kadın kooperatiflerinden 97 bin adet salça, erişte, tarhana, bal, zeytin, sirke gibi el emeği ürünler satın alarak ekonomik anlamda onların güçlenmelerine katkı sağladıklarını söyledi. Başkan Aktaş, “Tarım ürünlerini uluslararası arenada tanıtmak için her sene B2B organizasyonları gerçekleştirdik. Artık dünya pazarına açılmak zorundayız. Yeni dönemde şampiyonlar liginde olmak zorundayız. Mütevazi durmanın, ‘kendi yağımızda kavruluyoruz’ demenin gereği yok” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, nüfus bakımından Türkiye’nin dördüncü büyük şehri olan Bursa’nın sanayi şehri olmasının yanında tarımsal anlamda da ülkenin en önemli bölgelerinden biri olduğunu belirtti. Tarımsal alanların büyüklüğü olarak Türkiye’de 34’üncü sırada olan Bursa’nın bitkisel üretim miktarında 6’ncı sırada bulunduğunu hatırlatan Acar, tarımsal alanların en verimli şekilde kullanıldığını ifade etti. Hayvancılık, su ürünleri konularında da şehrin önemli konumda bulunduğunu anlatan Acar, tarıma verdiği ciddi desteklerden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş tarafından ‘Mustafakemalpaşa ve Çevre Köyleri Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ ile ‘Çeltikçi Beldesi ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne destek çeki takdim edildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner89