banner94

banner77

banner69

banner88

Büyükşehir’de tarihi gün

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni hizmet binası törenle açıldı.

GÜNDEM 20.10.2015, 00:49 20.10.2015, 00:49
banner66
Bursa’da 1879 yılında Vali Ahmet Vefik Paşa zamanında, Eşref ve Hüsnü beylerin Belediye reislikleri döneminde yaptırılan hizmet binasından sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni ve modern hizmet binası törenle hizmete açıldı.



Kentin farklı noktalarında bulunan BUSKİ ve farklı kurumlara ait binalarda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, tüm hizmet birimlerini modern bina ile tek çatı altında topladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Çardakta başlayan halka hizmet hareketi, bugünden itibaren Bursa’nın bu modern abidesinde devam edecek” dedi.


Yeni stadyum, Bilim Teknoloji Merkezi gibi anıtsal yapılarla Bursa’nın geleceğine kalıcı eserler bırakan Büyükşehir Belediyesi, 136 yıl sonra Bursa’ya yeni bir belediye hizmet binası kazandırdı. 1958 – 2008 yılları arasında kent hali olarak faaliyet gösteren yaklaşık 35 bin metrekarelik alana konumlandırılan 8 bin 942 metrekare taban alanlı modern belediye hizmet binası sayesinde kentin farklı noktalarındaki hizmet birimleri tek çatı altına toplanmış oldu. Meclis Binası, poliklinik, seminer ve çok amaçlı salonlar, fuaye, sergi salonu, yemekhane ve kafeterya gibi tesisleri de bünyesinde bulunduran Belediye Hizmet Binasının yanı sıra 25 bin metrekare park alanında çocuk oyun alanı, restoran, büfe, gezinti yolları, açık otoparklar, oturma alanları ve kafeterya ile bölge yeni bir yaşam alanına kavuşmuş oldu. Ayrıca park ve belediye binası arasında tasarlanan yaya yolu ile Zafer Mahallesi ve Ankara yolu arasındaki yaya bağlantısı sağlanırken, 254 araçlık kapalı ve açık otopark alanı ile parklanma sorununa da çözüm üretildi.


Hizmet hareketi modern abidede devam edecek
Bursa’ya 136 yıl sonra kazandırılan Belediye Hizmet Binası’nın açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi eski başkanları Erdoğan Bilenser ve Erdem Saker, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



1912’de Bursa’nın ilk belediye başkanı olan Sadrettin Efendi’den 1987 yılına kadar 42 belediye başkanının, Büyükşehir statüsüne geçtiği 1987 yılından bu yana da 5 belediye başkanı hizmet verdiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 48’inci başkan olarak Belediye hizmet binası yapmanın kendine nasip olduğunu vurguladı. Bursa’ya hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Başkan Altepe, Teoman Özalp ve Hikmet Şahin başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm başkanları da rahmetle andı. Osmanlı’nın kent yönetimi ile ilgili çıkardığı ilk yasalardan birinin de Bursa Belediye İhtisab Yasası olduğunu ve 1839 Tanzimat öncesinde mülki ve idari yönetim kadılarının görev yerinin Ulucami’nin doğusunda yer alan “ihtisab belediye çadırı” olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Çardakta başlayan halka hizmet hareketi, bugünden itibaren Bursa’nın bu modern abidesinde devam edecek. Düne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yönetim birimleri birbirinden ayrı mekanlarda hizmet vermek zorundaydı. Hele Bütünşehir yasasının çıkmasıyla birlikte Büyükşehir’in tek merkezden idaresi elzem hale gelmişti. 2011 yılında başladığımız hizmet binası projemle tüm birimlerimiz 15 bloktan oluşan tek çatı altında hizmet vermeye başlıyor. Bursa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.


Bursa için büyük kazanç
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Başkan Altepe’nin aynı zamanda Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı vizyonu ile Türkiye’ye öncülük yapmasının Bursa için büyük bir kazanç olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’nin, en ücra köşeden merkeze kadar 24 saat hizmet verme duyarlılığı ile Bursa’yı marka kent haline getirmesinin onurunu ve gururunu bütün Bursalıların yaşadığını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Bu onur ve gurur hizmete açtığımız bu eserle taçlanıyor. Yerel yöneticiler hamile bir anneyi de vefat eden bir bireyi de düşünür. Yani doğum öncesinden vefat sonrasına kadarki süreci planlamak zorunda olan bir yönetim sorumluluğu bulunan bir alan. Geçen hafta kent içi ulaşım açısından büyük önem taşıyan Demirtaş Kavşağını açtık. İnşallah stadyumu da kısa zamanda açacağız. Biz özgüveni merkeze alan bir anlayışla hizmet veriyoruz. 136 yıl sonra mimarisiyle estetik, hizmet alanlarıyla çok fonksiyonlu bu modern binamız da Bursalıların geleceğe umut ve güvenle bakmalarını sağlayacak. Bu eseri Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.


Çalışanlara değil Bursalılara yapılmış bir hizmet
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise kamu hizmeti verilen binaların kaliteli olmasını çalışanlar için değil, bizzat bizzat o kamu kurumundan hizmet talep eden ve hizmet alan vatandaşlara duydukları saygı nedeniyle istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin artık çağır gereklerine uygun modern bir binada hizmet vereceğini dile getiren Karaloğlu, “Yani bu hizmeti çalışanlar için değil, 2 milyon 800 bin Bursa halkı yapılmış bir hizmet olarak görün. Bursa’nın vizyonunu sadece Bursa ve Türkiye’de değil Uluslararası alanda da en iyi şekilde gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutluyorum. Meclis salonumuz artık yetersiz geliyordu. Bu binanın Bursa halkı için önemli kararların alınacağı bir mekan oldu. Hayırlı olsun” diye konuştu.



Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi yeni Hizmet Binası’nın açılış kurdelesini Başkan Altepe, Bakan Müezzinoğlu, Vali Karaloğlu ve Büyükşehir belediyesi eski başkanları Erdoğan Bilersen ve Erdem Saker birlikte kesti.



Protokol üyeleri daha sonra yeni meclis salonuna geçerken, Başkan Altepe başkanlık koltuğuna, eski başkanlar Saker ve Bilenser de katip üye koltuklarına oturdu. Bakan Müezzinoğlu ve davetliler de meclis üyelerinin bulunduğu koltuklara oturup, bir süre sohbet etti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner92
banner89