banner94

banner77

banner69

banner88

BURTİMDER’den ‘Değer Katan Sohbetler’

BURTİMDER’in alanında uzman isimleri üyeleriyle buluşturacağı Değer Katan Sohbetler’in ilk konuğu Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun oldu.

GÜNDEM 22.12.2021, 11:57
BURTİMDER’den ‘Değer Katan Sohbetler’
banner66

ursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER), üyelerine yönelik ‘Değer Katan Sohbetler’ etkinliğini başlattı. Etkinliğin ilk konuğu Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun oldu. Erdursun, BURTİMDER üyelerine, ‘Yeni Yılda İşletmeleri Bekleyen Fırsatlar ve Tehditler’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe BURTİMDER üyelerinin yanı sıra, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Taşdemir, DEMSİAD Başkanı Alptekin Şahintürk ile Mimarlar Odası eski Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin de katıldı.

Açılışta konuşan BURTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çakmaker, Değer Katan Sohbetler etkinliğini rutin hale getirerek alanında uzman isimleri üyeleri ile buluşturacaklarını belirterek, “BURTİMDER inşaat malzemecileri ve tesisat sektörünün Bursa’daki çatı kuruluşu olarak bu sene 15.yılını kutluyor. Derneğimizin kuruluşundan bugünlere ulaşmasına kadar emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Onlardan devraldığımız emaneti devam ettirmek ve ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstermenin çabası içerisinde olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.

ÇAKMAKER: ZOR GÜNLERİ ATLATACAĞIZ

Çakmaker, dünya ve Türkiye’nin 2 yıldır süren pandemi nedeniyle zor günler yaşadığını vurgulayarak, “Bu zor günleri birlikte, omuz omuza atlatacağımızdan kuşkum yok. BURTİMDER olarak üyelerimizin yanında olmak, sorunlarını dile getirmek, dertlerine çözüm üretmek asli sorumluluğumuzdur. Yeni üye katılımları ile derneğimizi büyütmeye ve sektörümüzün sesi olmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim. Yapımı devam eden ve yakın zamanda devreye alacağımız web sitemiz ile de üyeler arası iletişimi güçlendireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Kürsüye çıkan DEMSİAD Başkanı Alptekin Şahintürk de, BURTİMDER ve DEMSİAD’ın aynı sektörde hizmet veren iki ayrı dernek olduğunu vurgulayarak, sektöre daha fazla fayda sağlamak adına ortak faaliyetler yapacaklarını söyledi.

ERDURSUN: ASGARİ ÜCRETTE İŞVERENİN MALİYETİ DÜŞÜRÜLMELİ

Değer Katan Sohbetler’in ilk konuğu Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise, Türkiye’de sosyal güvenlik ve çalışma hayatına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’de çalışan sayısının 22 milyon olduğunu dile getiren Erdursun, aslında bu sayının kayıt dışı çalışanlarla çok fazla olduğunu, Türkiye’nin en büyük sorunun kayıt dışılık olduğunu söyledi. Rakamlarla çalışma hayatının fotoğrafını çeken Erdursun, daha sonra açıklanan asgari ücreti ve son ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Özgür Erdursun, asgari ücrete yapılan zammın olumlu olduğunu kaydederek, ancak asgari ücrette işveren maliyetinin mutlaka düşürülmesi gerektiğini söyledi. Bu maliyetlerle tecrübesiz insanların iş bulmasının zor olacağını ve işten çıkarmaların artacağını belirten Erdursun, “Asgari ücretin işverene maliyetinin 500 lirasının devlet tarafından karşılanması gerekiyor. Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Özellikle sizin faaliyet gösterdiğiniz inşaat sektöründe sıkıntı biraz daha büyük. Güven ve istikrar ortamı olması gerekiyor. Türkiye büyük bir ülke. Bunun üstesinden muhakkak geleceğiz. Umutlu olmamız lazım” diye konuştu.

Etkinlik sonunda Başkan Çakmaker, Özgür Erdursun’a teşekkür plaketi verirken, derneğin yeni üyelerine de plaket takdim edildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89