banner94

banner77

banner69

banner88

BURTİMDER’de gündem ekonomi

Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği’nin (BURTİMDER) Değer Katan Sohbetler etkinliğinin ikinci konuşmacısı Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak oldu.

GÜNDEM 15.02.2022, 11:08
BURTİMDER’de gündem ekonomi
banner66

Etkinliğin açılışında konuşan BURTİMDER Başkanı Murat Çakmaker, “Sektörümüzü daha ileri taşımak adına birlikte hareket etmenin önemine inanıyorum. Katılımınız ve önerileriniz bizlere güç verecektir” dedi.

TİMFED Başkanı Kemal Yıldırım da, Bursa’nın ülke ekonomisine katkısının kıymetli olduğunu belirterek, federasyon olarak Bursa’ya çok önem verdiklerini söyledi. Yıldırım, pandemi sürecinde şanslı sektörlerden biri olduklarını dile getirerek, “Özellikle 2021 bizim için güzel ve bereketli bir yıl oldu. Evine kapanan insanlar eksikleri ve ihtiyaçları gördüler. Bu da sektörümüze büyük hareket kattı. İhracatımız da çok arttı. Böyle olunca tedarikte büyük sıkıntı yaşadık. Dövizdeki hızlı yükselişin ardından fiyatlarımızın da artması geçen yılın son aylarında biraz durağanlığa neden oldu” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Taşdemir de, Bursa’da tüm sektörlerin sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını vurgulayarak, bu konuda BURTİMDER ile işbirliği içerisinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Yeni ekonomi modeli Türkiye için en uygunu

Etkinliğin konuşmacısı olan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak da sunumunda dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Mevcut ekonomik sistemlerin sorunlara çözüm olmadığının altını çizen Okşak, dünya ekonomisinde bir değişim olduğunu anlattı. Gelişmekte olan ülkelerin küresel ekonomiden daha fazla pay almaya başladığını belirten Okşak, küresel borç stokunun arttığını, gelişmiş ülkelerdeki önemli şirketlerin iflas ettiğini, Singapur ve Türkiye gibi ülkelerin sanayi üretiminde en iyiler arasında olduğunu söyledi.
Okşak, “2030’da ciddi bir durgunluk dünyayı bekliyor. Mevcut ekonomik politikalar yeterli değil. Yeni bir şeyler söylemek gerekiyor. Pandemi bunu öne çekti. Arz talep şoku, lojistik şoku yaşandı ve tedarik zinciri kırıldı. Ancak şirketlerin karlılığı arttı. Piyasalar güven, istikrar, bilimsellik ve normalleşen bir ekonomi istiyor. Türkiye’de ekonomiye güven maalesef yok. Yeni model doğru bir model ama doğru anlamalıyız. Enflasyon bu modelin çalışmasının önünde engel. 2022’nin ilk çeyreğinde enflasyonun artacağını düşünüyorum. Bu yıl ihracatımız da artacak. Ama 2022 dünya için pahalı bir yıl olacak” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89