banner94

banner77

banner69

banner88

BURTİMDER, BTSO meslek komitelerini ağırladı

BTSO Sektörel İzleme ve Gelişim Müdürlüğü’nün organizasyonu kapsamında meslek komite başkan ve temsilcileri BURTİMDER’i ziyaret ettiler.

GÜNDEM 26.02.2016, 16:05 26.02.2016, 16:05
BURTİMDER, BTSO meslek komitelerini ağırladı
banner66

BTSO Meslek Komiteleri; Sektörel İzleme ve Gelişim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile BURTİMDER’e  geçtiğimiz günlerde Nilüfer Dernekler Yerleşkesinde ziyaret gerçekleştirdiler.

BTSO adına; BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan,17. Komite Meclis Üyesi Zeki Eker, 18. Komite Meclis Üyesi Mehmet Taner Eke, 18. Komite İnşaat Konseyi Başkanı Ekrem Algül, 18. Komite Başkanı Mehmet Atmaca, 36. Komite Başkanı Ömer Kaya, 49. Komite Başkanı Basri Akyıldız ve 49. Komite İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu toplantıya eşlik ederken; BURTİMDER Yönetim Kurulu Adına Başkan Yusuf Aydın Eskibozkurt, Başkan Yardımcısı Zekeriya Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Tanoğlu, Koray Kınır, Levent Kara ve Cengiz Eker katıldılar.

BTSO Meslek Komitelerinin ziyaretinden oldukça memnun kaldıklarını belirten Eskibozkurt, sektör adına yapılacak birçok projede BURTİMDER olarak her zaman aktif olarak yer almak istediklerini ifade etti. BTSO adına konuşan Şakir Umutkan da bu ziyareti daha önce gerçekleştirmeyi istediklerini belirterek Ticaret ve Sanayi Odasının STK’lar ile her zaman dirsek temasında olmaları gerektiğini vurguladı.

100’e yakın kişi mesleki yeterlilik belgesi aldı…

Toplantı esnasında görüşülen bir diğer önemli konuda mesleki yeterlilik belgisi oldu. İnşaat sektörü ile ilgili mesleki yeterlilik belgesi hakkında belgelendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Umutkan; bunun için 64 ayrı meslek grubunda eğitim verdiklerini ve bu eğitimlerde 14 kolun inşaat sektörünü içerdiğini belirtti. Son dönemde doğalgaz ve kaynakçılık ile ilgili 8 aydır sınavlar yapıldığını ve 100’e yakın kişinin mesleki yeterlilik belgesi aldığını söyledi.

Umutkan ayrıca, 25 Mayıs 2016’ya kadar mesleki yeterlilik belgesini almayanların şantiyelere bile giremeyeceğine dikkat çekerken buradaki tüm teftiş ve kontrollerin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapıldığını belirtti. Umutkan;  BURTİMDER üyelerini mesleki yeterlilik merkezinde misafir ederek gerekli bilgilendirmeleri yapabileceklerini ve bu aşamada dernek üyelerine yeterlilik belgesi hakkında yol gösterebileceklerini sözlerine ekledi.

Görüşmenin hemen arkasından BURTİMDER Yönetim Kururlu, üyeleri adına fayda sağlayabilecek, sektöre değer katacak ve BTSO ile yapılabilecek projeler hakkında görüşmelerde bulundu.







Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
25°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89