banner94

banner77

banner69

banner88

Bursalı iç mimarlardan depremzedeler için "taşınabilir afet evi" üretime destek 

Bir iç mimarın arkadaşlarına çağrısı ile 30 içmimarın başlattığı, ahşap afet evi projesine Bursa’daki iç mimarlar da destek verdi. 

GÜNDEM 23.02.2023, 16:47 14.03.2023, 17:05
Bursalı iç mimarlardan depremzedeler için "taşınabilir afet evi" üretime destek 
banner66

Bursa’dan TMMOB İçmimarlar Odası Bursa Şubesi Kurucu Başkanı içmimar Nur Gül Arslan ve İç Mimar Nehir Özbey’in destek verdiği Tiny House olarak adlandırılan tekerlekli mobil taşınabilir ahşap afet evleri projesi devam ediyor. Şuana kadar 50 evin üretildiği proje kapsamında 100 adet afet evi üretilerek deprem bölgesine gönderilecek. 

Proje hakkında açıklama yapan Mimar Nehir Özbey, “Her kes gibi bir şeyler yapmak istiyorduk. Böyle bir proje çağrısını da görünce arkadaşım Nur Gül Arslan ve ben destek vermek istedik.  1 ay içinde 100 adet ahşap taşınabilir afet evi üreteceğine söz verdiğimiz bir proje. Malzeme eksiklerimiz süreç içinde tamamlanmakta olup, projenin 10. Gün itibari ile 50 evimiz ortaya çıkmıştır. 1 ayın sonunda tamamı AFAD'ın koordinasyonu ile afet bölgesine gönderilip depremzedelerin kullanımına verilecektir Malzemelerin bedelsiz olarak bağışçılardan alındığı, işçiliğin gönüllü yapıldığı bu projede mimarların kontrolü ve yönlendirmesi ile şantiye takip edilmektedir. Esenler ve Büyükçekmece Belediyesinin desteği ile Tüyap İstanbul Fuar Merkezi'nde projemiz ilerlemektedir. İçerisinde mini mutfak ve banyosu bulunan Tiny Houselar, iç mimarlar tarafından tasarlandığı için fonksiyonel ve uzun ömürlü yapılar olup, yalıtımları son derece iyidir. Toplamda 300 kişinin vardiya sistemi ile gönüllü olarak çalıştığı, 7/24 üretimin devam ettiği bir projedir” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
kapalı
banner61
banner62
banner89