banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa'daki asansörler denetlenecek

Geçen yıl asansör kazalarında 5 kişi hayatını kaybetmişti.

GÜNDEM 12.01.2012, 23:15 12.01.2012, 23:15
Bursa'daki asansörler denetlenecek
banner66

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Asansör Kontrol Merkezi ile Bursa merkez Nilüfer Belediyesi arasında ilçedeki ruhsatlı binalarda 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu olan asansör denetimlerinin yapılmasına yönelik sözleşme imzalandı. 

    Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’de yaşayan vatandaşların konut güvenliğini temin için, zorunlu olmadığı halde MMO ile asansör denetimlerine 2010 yılında başladıklarını hatırlattı. 

    İki yıl önce çıkan yasa gereği tanınan uyum süresi sona erdiğini ifade eden Bozbey, "1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yasa gereği asansör denetimlerinin sağlanmasından yerel yönetimler sorumlu kılınmıştır. Biz de, bu sorumluluğumuzu, kamu niteliğinde kurum olan Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ile yaptığımız sözleşme gereği hayata geçiriyoruz." diye konuştu.

    Bozbey, asansör denetimlerini yaptırmayan apartman ve site yöneticilerinin olası kazalarda hukuken birinci derecede sorumlu olduğunu vurguladı. 

    MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, ehliyetsiz kullanılan ulaşım aracı asansörlerin günlük yaşamın vazgeçilmezi haline geldiğini belirtti. 

    Bursa’da en fazla asansör kullanımının Nilüfer’de olduğuna dikkat çeken Mart, denetimlerin ruhsatlı binalarda gerçekleştiğini kaydetti. 

    Mart, şu bilgileri verdi: "Makine Mühendisleri Odası 2002 yılından itibaren bu alanda hazırlıklara başlamış ve kendi bünyesinde bir akredite bir Asansör Kontrol Merkezi oluşturmuştur. A Tipi Muayene Kuruluşu olan Asansör Kontrol Merkezimiz Türkiye genelinde hizmet vermektedir. Biz Bursa’da 50’nin üzerinde uzman mühendis ile asansör denetimlerini gerçekleştiriyoruz. 101 noktada yapılan denetim sonrasında hazırlanan raporun bir nüshası apartman ya da site yöneticisine veriliyor. Ayrıca asansörlere kırmızı, yeşil ve mavi etiket yapıştırılıyor. Site yöneticilerinin odamızdaki Asansör Kontrol Merkezi’ne başvurularından sonra en geç iki gün içerisinde denetimler gerçekleştiriliyor."

    Asansör Komisyonu üyesi Yavuz Güçlü ise 2011 yılında 30’un üzerinde asansör kazası sonucu çok sayıda yaralanmanın ve 5 can kaybının yaşandığını hatırlatarak asansör denetimlerinin hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89