banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa kira artışında 3'ncü

Okulların açılması ve üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayacağının açıklanmasının ardından, konut kiralarında yaşanan ani ve dikkat çekici yükselişten Bursa da nasibini aldı. Bursa geçen yıla oranla yüzde 50 artışla, en çok kira artışı yaşanan iller arasında üçüncü sırada yer aldı.

GÜNDEM 10.09.2021, 17:01
Bursa kira artışında 3'ncü
banner66

Denge Değerleme, kiralardaki bu yükselişi ve nedenlerini; 11 büyük ilde yaptığı araştırma ile ortaya koydu. İl ve İlçe bazında rekorun sahibi Antalya olurken, bu ili Eskişehir ve Bursa izledi.
 
Gayrimenkul alanında 2005 yılından bu yana değerleme hizmeti sunan Denge Değerleme, Türkiye’nin işlem hacmi yüksek ve piyasa koşullarının sağlıklı işlediği 11 ili kapsamında 46 ilçede, 7 bin 800 adet konut kira bedelini inceledi ve 2020 ile 2021 yılı arasında yaşanan kira artış oranlarını karşılaştırdı. 

Konut kira fiyatlarının enflasyonun üzerinde yükseldiğine dikkat çeken Denge Değerlemeye göre; en fazla kira artışı yüzde 65,7 ile Antalya’da yaşandı.  Bunu sırasıyla yüzde 65.2 ile Eskişehir ve yüzde 50 ile Bursa izledi. 
 
Artan inşaat maliyetleri, Bursa’da yeni konut projelerine yatırımı azaltırken, kiraları arttırdı
 
Denge Değerleme’nin İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Gaziantep, Adana, Mersin, Eskişehir, Van ve Samsun illerinde yaptığı araştırmaya göre; Bursa’da artan inşaat maliyetleri sebebi ile 2020 yılında yeni konut projelerine daha kısıtlı yatırım yapıldı. Bu nedenle konut arzında kısmi bir durağanlık yaşandı. Özellikle 2021 yılı yaz döneminde pandemi kısıtlarının esnetilmesi ve normal hayata geçiş sürecinin başlaması ile birlikte; yabancı ilgisi, evlilik ve taşınmalarda yoğunluk yaşandı.  Bu bağlamda, talebe kısmen cevap veremeyen konut arzı, kira fiyatlarında artışa neden oldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89