banner94

banner77

banner69

banner88

BUMİAD'tan Durmazlar'a teknik gezi...

BUMİAD, dünyanın 7. tramvay markası olan İpekböceği üreticisine teknik gezi düzenledi.

GÜNDEM 03.03.2016, 10:45 03.03.2016, 10:45
BUMİAD'tan Durmazlar'a teknik gezi...
banner66
Bursa Mimar Mühendis İş Adamları Derneği (BUMİAD), Dünya’nın yedinci tramvay markası olan İpekböceği üreticisi Durmazlar Holding’in üretim tesislerine teknik gezi düzenledi.

BUMİAD Başkanı Orhan Efe, yönetim kurulu ve BUMİAD üyelerinin katıldığı ziyarette, BUMİAD heyetine Durmazlar Holding İcra Kurulu Üyesi Ahmet Civan eşlik etti. Bu tür gezileri sürekli kılarak BUMİAD çatısı altındaki mimar ve mühendislere katma değer sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Efe, “Bursa’dan Türk ekonomisine yön veren, Bursa’nın markalaşması konusunda lokomotiflik yapan firmaları ziyaret ederek onların yaptığı çalışmaları yerinde inceleyip birlikte üretim zincirini artırmak için işbirlikleri üzerinde çalışıyoruz. Durmazlar Holding, sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin medar-ı iftiharı. Bursa’yı dünya vitrinine çıkaran önemli bir kurum. Durmazlar, bugün itibarıyla tramvay ve hafif raylı metro aracı üretimini ileri bir aşamaya taşıdı. Bununla birlikte dünyanın en büyük hızlı tren imalatçılarına da alt yapı sunuyorlar. Bu Türk mimar ve mühendisler için çok büyük bir onur kaynağı.  Bu vesileyle Durmazlar ailesine ve üretimde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, BUMİAD olarak her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz” diye konuştu.

MİMAR VE MÜHENDİSLER DÜNYA EKONOMİSİNE YÖN VERİYOR

Denizin altındaki ulaşımdan uzay mekiğine kadar yer alan tüm sistemlerin mühendislik ve mimarlık disiplinlerinden gelen bilim adamları tarafından hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Efe, “Mimarlık ve mühendisliğin ekonomiye yön verecek disiplinler olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada Türkiye geleceği açısından bu mesleklerin daha etkin bir hale gelmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

MİMAR VE MÜHENDİSLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Durmazlar Holding İcra Kurulu Üyesi Ahmet Civan da 60 yıllık bir tecrübeye sahip olduklarını ve Türkiye ekonomisine katkı sağladıklarını dile getirdi. Dünyanın en önemli raylı sistem aracı üreticilerinden Fransız Alstom ile işbirliğinin devam ettiğini ve hızlı tren  

bogielerini üretip ihraç ettiklerini hatırlatan Civan, “Kendimize ve üniversitelerimizde yetişen mimar ve mühendislerimize güveniyoruz. Bursa ve Türkiye için birlikte pek çok yeniliğe imza atarak çok daha büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda BUMİAD Başkanı Orhan Efe tarafından Durmazlar Holding İcra Kurulu Üyesi Ahmet Civan’a teşekkür beratı ve plaket takdim edildi. 





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89