banner94

banner77

banner69

banner88

BTSO 54. Komite tanıtım toplantısını gerçekleştirdi

1 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul ile BTSO Meslek Komitelerinin belirleneceği seçimlerde “Gayrimenkul Acenteleri ve Benzeri Faaliyetleri” sürdüren 54. Komite, tanıtım toplantısını Özlüce Davet’te yaptı.

GÜNDEM 17.09.2022, 11:50
BTSO 54. Komite tanıtım toplantısını gerçekleştirdi
banner66

54. Komite tanıtım toplantısını, Özlüce Davet’te gerçekleştirdi. Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kişi ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı geceye, Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi ve yönetim kurulu ekibi de katıldı.

BEMO Başkanı Çelebi, toplantıda yaptığı konuşmada yasa gereği gayrimenkul hizmetleri mesleğinde tacir-esnaf ayırımı olduğunu, bu ayrımın komite ve esnaf odasının birlikte çalışması ile bertaraf edilebileceğini, seçilecek komitenin bu konuda BEMO ile birlikte hareket etmesinin şehir ve meslek için çok büyük kazanımlar sağlayacağını söyledi.

ŞEHİR DE BİZİM, MESLEK DE BİZİM “GELİYORUZ”

BTSO 54.Komiteye aday olan çalışma grubundan Göksel Birsen ise, sektörün ana sıkıntılarını tek tek tespit ederek yola çıktıklarını anlatarak, “Sektörümüz canlı organik bir yapıya sahip. Ülkemizin en önemli ve hatta lokomotifi sayılan gayrimenkul sektörünün de tüm paydaşlarıyla uyumlu ve eşit donanıma sahip olması gerekmektedir. Türkiye’de en fazla sanayi bölgesi bulunduran, en fazla göç alan şehirlerden birisi olan ve hatta diğer şehirleri de besleyen Bursa’mızın gayrimenkul sektör temsilcilerinin süreklilik arz eden bir bütünlük içerisinde olması gerekmektedir. Bu noktada; kıymetli üyelerimizin Ticaret Sanayi Odamız, Emlak Müşavirleri Odamız, resmi kurumlar, belediyeler, dernekler, üniversitelerimiz ve akademik kurumlarla olan çalışmalarında ortak hareket etmesi gerekmektedir. Bunu sağlayabilmek için de biz, kıymetli üyelerimizin her zaman yanında olmalı ve onları destekleyici projelerle nitelikli iş potansiyellerini artırmalıyız” dedi.

Dünyanın sürekli geliştiğine ve değiştiğine işaret eden Birsen, şöyle devam etti:
“Dün kullandığınız bir yöntem bugün demode hale geliyor. Sektörümüzde işleyişi sağlayabilmek için ilgili kamu kurumları, belediyeler, meslek odamız, akademik kurumlar, üniversitelerimiz başta olmak üzere birçok paydaş ile çeşitli istişarelerde bulunduk. Kıymetli üyelerimizin neredeyse tamamına yakınını ziyaret ettik. Çok karmaşık ve çözümsüz gibi görünen sorunların, aslında akıllı yol haritaları ile ne kadar kolay çözülebileceğini çok iyi gördük. Bu bağlamda, kısa vadede hayata geçirip sektörümüze her yönüyle işlerlik kazandıracak 16 maddelik bir Manifesto oluşturduk. Manifestomuzun 1 numaralı maddesine de şu ana kadarki sözlerimde ifade ettiğim gibi “Ortak Akıl”ı yazdık. Bilhassa ortak akıl oluşturup değerli üyelerimiz ile her ay düzenli olarak komite toplantıları yapacak, görüş ve önerileri BTSO meclisine taşıyacağız. Her zaman eğitim ve sürdürülebilirlik diyoruz. Şimdiye kadar hep ihmal edilen “Eğitim” konusunu da en iyi şekilde canlandırıp ayağa kaldıracak ve her türlü hamleyi yapacağız. Bunu da açık şekilde beyan ediyoruz. Kayıt dışı ile mücadele olmazsa olmazlarımızdan. Gayrimenkul sektöründe yetki belgesiz aracılık faaliyetlerini yürütenlere karşı mücadele için BTSO olarak Ticaret İl Müdürlüğü’ne destek olacağız. Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü için, BUTGEM ve İŞKUR ile ortak çalışmalar yürüteceğiz. Tahkim ve arabuluculuk hizmetlerini BTSO TAM (Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi) ile meslektaşlarımıza ulaştıracak ve bu konuya öncülük edeceğiz. Bir türlü istenilen seviyeye çıkartılamayan gayrimenkul fuarlarını şehrimizde yeniden canlandırmak için çalışmalar yapacak, ulusal ve uluslararası fuarlara gayrimenkul hizmeti veren firmaların da katılması için BTSO Küresel Fuar Acentesi imkanlarını üyelerimize sunacağız. Ürün ve hizmet tedariklerinde toplu pazarlıklar yaparak üyelerimize özel indirimler alıp BTSO BİZ projesinden üyelerimizin etkin bir şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Komiteler arası paylaşım, Yabancılara Satış, Site Yönetimi ve Mülk Yönetimi, Ortak Etkinlikler, Network Toplantıları, Basın ve Halkla İlişkiler de manifestomuzda yer alan diğer önemli ana başlıklardır.”

Birsen, tamamlayıcılık ve uyumu başarının olmazsa olmazı olarak nitelendirerek, “Bu sebeple çözümsüzlüklerden uzak ve birleştirici olacağız. Tecrübeleri heyecanla, yetenekleri zekayla, bugünü gelecekle buluşturacağız. Denetime açık ve şeffaf, organizasyona önem veren, başarı ve gelişime odaklı, sürekli iletişime dayalı anlayışla yöneteceğiz. Şehir de bizim, meslek de bizim. Geliyoruz” diye konuştu.

Daha sonra sahneye gelen BTSO 54.Komite çalışma grubundan; Göksel Birsen, Özkan Aydemir, İsmail Duyar, Çağatay Gümüşyay, Serkan Eker, Serkan Üçdal, Emrah Şimşek, Suat Kaya birliktelik mesajı verdiler.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
açık
banner61
banner62
banner89